I denne artikel deler jeg min bedste opskrift på æblekage uden æg!
Dette er en enkel, lækker og hurtig opskrift på æblekage uden æg, der smager himmelsk dejligt!
Denne æggefri æblekage, lavet med stykker af søde æbler indlejret i en saftig, smørret kage, er guddommeligt lækker. Ligesom mange andre opskrifter er denne opskrift virkelig enkel, men oh så god!
Vær omhyggelig med at vælge de lækreste æbler til denne opskrift for det bedste resultat og den lækreste æblekage uden æg! Sure-søde sorter som Granny Smith, Honey Crisp, Pink Lady, Braeburn og Jonagold er alle gode valg.
Jeg elsker denne æblekage uden æg og synes, den er utrolig lækker og nem at lave! Kanelæblekage har aldrig smagt så godt.
Opskriften – Sådan gør du:
Æblekage uden æg
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 5 dl hvedemel
- 2,5 dl sukker
- 2,5 tsk bagepulver
- 100 g smeltet smør
- 2,5 dl mælk
- 2 stk til 3 søde syrlige æbler
- 2 spsk sukker blandet med 1 tsk kanel
- flormelis valgfrit
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- I en skål, bland mel, sukker og bagepulver.
- Smelt smørret og tilsæt det skiftevis til skålen sammen med mælken.
- Hæld dejen i en smurt form, cirka 24 cm i diameter, drysset med semuljemel.
- Stik tynde æblebåde ned i dejen i et fint mønster. Top med sukker- og kanelblandingen.
- Bag i den nederste del af ovnen i 35 minutter.
- Tag ud af ovnen, og sigt eventuelt flormelis over!
- Nyd din æblekage uden æg!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!