Aronia saft er en lækker og sund drik, og i denne artikel deler jeg min bedste og nemmeste opskrift på aronia saft.
Aroniabær betragtes ofte som en superfood. Jeg synes også, at de er utroligt velsmagende, og for nylig skrev jeg en artikel om, hvordan jeg tørrer aroniabær.
Selvom jeg ikke kan garantere alle fordelene, fremhæver forskellige kilder følgende fordele ved aroniabær:
- Reducerer risikoen for kræft
- Forbedrer hjertesundheden
- Bekæmper diabetes
- Rig på antioxidanter
- God for organernes sundhed
- Modvirker højt blodtryk
- Styrker immunforsvaret
- Høj i næringsstoffer
Opskrift på aronia saft
En af mine foretrukne måder at indtage aroniabær på er ved at lave saft af dem. Efter lidt eksperimentering har jeg udviklet en opskrift på aronia saft, som jeg er tilfreds med, og som jeg gerne vil dele med jer.
Aroniabær kan være lidt tørre i munden, så jeg har tilføjet lidt sukker til aronia saft. Jeg har også prøvet med lidt druejuice i stedet for sukker i min aronia saft, men jeg anbefaler, at I smager til under tilberedningen for at opnå den ønskede smag.
Opskriften – Sådan gør du:
Aronia saft
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1 kg aroniabær
- 400 g sukker
- 1 stk stor citron
- 2,5 dl vand
Sådan gør du
- Frys aroniabærrene i 2-3 dage.
- Efter fryseperioden, blend aroniabærrene med en mixer og hæld dem i en gryde.
- Pres citronen og tilsæt citronsaft, vand og sukker til aroniabærrene.
- Simrer blandingen ved lav varme i cirka 30 minutter.
- Si saften og hæld den på flasker, når den er kølet lidt af.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!