I denne artikel deler jeg min bedste opskrift på aroniamarmelade!
Her er en fantastisk opskrift på aroniamarmelade, som smager skønt på ristet brød, kiks og ost, eller hvorfor ikke is? Med en smule kanel synes jeg, at aroniabærmarmeladen får en fortryllende smag, der passer til det meste.
Jeg er begejstret for aroniabær og har tidligere delt en opskrift på aroniasaft og tørrede aroniabær. Selvfølgelig kan man også lave marmelade af aroniabær, og denne opskrift synes jeg er virkelig god! Du kan bruge næsten enhver glasbeholder, der kan forsegles og gøres lufttæt.
For at opnå den bedste holdbarhed for din aroniamarmelade, anbefaler jeg at sterilisere glassene. Selv de mindste bakterier kan vokse langsomt i et glas. Her er en guide til, hvordan du steriliserer glassene!
Aroniabær er rigtig rige på vitaminer og andre gode næringsstoffer. Derfor elsker jeg at udnytte dem maksimalt i forskellige opskrifter.
Opskriften – Sådan gør du:
Aroniamarmelade
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1 kg aroniabær
- 1 kg sukker eller mere efter smag
- 1 spsk citronsyre
- 5 dl vand
- 1 knivspids kanel
Sådan gør du
- Vask og rens aroniabærrene, fjern eventuelle kviste osv., og skyl dem grundigt.
- Mos aroniabærrene. Kog en tyk masse af sukker og vand og tilsæt de mosede bær sammen med kanelen.
- Lad marmeladen simre ved svag varme, indtil den opnår en fin konsistens. Tilsæt til sidst 1 spsk citronsyre og fjern fra varmen.
- Efter 8-10 minutter, når marmeladen er kølet lidt af, hæld den i rene, tørre og varme glas, mens marmeladen stadig er varm. Luk glassene tæt og opbevar dem køligt.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!