Banankage i bradepande

Banankage i bradepande – Opskrift

I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på banankage i bradepande!

Her er en skøn, nem og hurtig banankage, som bages i en klassisk bradepande på cirka 30×40 cm. At toppe med hele bananer, som vist på billedet, er valgfrit!

Denne banankage i bradepande er nem at lave, og det er praktisk, da den bare kan skæres ud i firkantede stykker. Det er en fantastisk kage til morgenmaden, kaffen eller teen, som en snack eller en lille dessert om aftenen.

Det kan være en god idé at fryse en del af banankagen ned. Den kan holde sig i fryseren i 3 måneder. Denne banankage kan også opbevares i op til 5 dage i en lufttæt beholder ved stuetemperatur.

At lave en banankage i bradepande er en god måde at bruge modne bananer på. Det går også hurtigere end med andre banankager, hvilket er grunden til, at jeg virkelig er vild med denne metode.

Kort sagt elsker jeg denne banankage i bradepande og kan varmt anbefale den. Den er så nem at lave og helt værd at prøve.

Banankage i bradepande

Opskriften – Sådan gør du:

Banankage i bradepande

Her er en skøn, nem og hurtig banankage, som bages i en klassisk bradepande på cirka 30×40 cm. At toppe med hele bananer, som vist på billedet, er valgfrit!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Antal 1 bradepande

Ingredienser
  

  • 6 stk modne bananer
  • 8,25 dl hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 130 g smør stuetemperatur
  • 4 dl sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 4 stk æg
  • 2,5 dl yoghurt naturlig eller vanilje

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • Beklæd en bradepande (cirka 30×40 cm) med bagepapir og stil til side.
  • Skræl og mos bananerne i en skål med en gaffel.
  • I en anden skål, bland hvedemel, bagepulver og salt.
  • I en tredje skål, pisk sukker, smør og vaniljesukker, indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og pisk efter hver tilsætning. Tilsæt derefter de mosede bananer og yoghurt og rør godt.
  • Tilsæt de tørre ingredienser til de våde og rør til en ensartet dej.
  • Fordel dejen i bradepanden. Hvis du ønsker det, kan du skære to bananer i længden og lægge dem på toppen af kagen som vist på billedet, men dette er valgfrit.
  • Bag midt i ovnen ved 180°C i 20-22 minutter. En tandstikker skal komme ud ren, når den stikkes ned i kagen.
  • Tag ud af ovnen og lad afkøle. Skær i firkanter.
Keyword Banankage i bradepande
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering