Banankage uden sukker

Banankage uden sukker – Opskrift

I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på banankage uden sukker!

Her er en lækker og sundere opskrift på banankage uden tilsat sukker. Banankage er en af de klassiske, helt amerikanske komfortmadopskrifter, der fylder hele huset med varme og bare gør alt så meget bedre. Denne banankage uden tilsat sukker er ren magi!

Denne opskrift har alle kendetegnene for klassisk bananbrød – den er luftig, saftig og har en god, sød banansmag, selvom banankagen er helt fri for raffineret sukker.

I stedet for raffineret sukker er denne banankage naturligt sødet med honning eller ahornsirup, som tilbyder visse spor af næringsstoffer, som hvidt, raffineret sukker ikke gør.

Jeg elsker denne banankage uden raffineret sukker og synes, den er så enkel og nem at lave! Absolut værd at lave!

Banankage uden sukker

Opskriften – Sådan gør du:

Banankage uden sukker

Her er en lækker og sundere opskrift på banankage uden sukker!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 55 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 banankaga

Ingredienser
  

  • 0,75 dl smeltet kokosolie eller extra jomfru olivenolie
  • 1,25 dl honning eller ahornsirup
  • 2 stk store mosede bananer
  • 0,5 dl valgfri mælk eller vand
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljeekstrakt
  • ½ tsk salt
  • ½ tsk stødt kanel
  • 4 dl hvidt hvedemel eller hvidt fuldkornsmel
  • Valgfrit: 1 dl valgfri nøddeblanding eller rosiner

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 165 grader Celsius og smør en 22×12 cm brødform.
  • I en stor skål piskes olie og honning sammen. Tilsæt æggene og pisk godt, derefter røres de mosede bananer og mælken i. Hvis din kokosolie stivner ved kontakt med kolde ingredienser, lad skålen hvile et varmt sted i nogle minutter eller opvarm den i mikrobølgeovnen i cirka 10 sekunder.
  • Tilsæt bagepulver, vanilje, salt og kanel, og rør godt sammen. Skift til en stor ske og bland mel i dejen, bare indtil det er kombineret. Nogle klumper er okay!
  • Hæld dejen i den smurte brødform og drys let med kanel.
  • Bag i 55 til 60 minutter, eller indtil en tandstikker, der stikkes i midten, kommer ud ren (typisk efter 55 minutter).
  • Lad banankagen køle af i formen i mindst 10 minutter. Du kan muligvis køre en smørkniv rundt i kanterne for at løsne kagen.
  • Vend forsigtigt banankagen ud på et stativ for at køle af, inden den skæres op.
Keyword Banankage uden sukker
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering