Bedstemors havregrynssmåkager

Bedstemors havregrynssmåkager – Opskrift

I denne artikel deler jeg med dig opskriften på Bedstemors havregrynssmåkager!

Bedstemors havregrynssmåkager er en klassiker, som mange af os genkender og elsker. Det er en skøn opskrift fyldt med nostalgi og smag. Disse småkager er ikke blot nemme at lave, men de byder også på en vidunderlig smagsoplevelse, der tager os tilbage til barndommens bedste øjeblikke.

Nyde disse lækre småkager til en kop te eller kaffe og lad dem tage dig tilbage i tiden, til Bedstemors køkken, hvor kærlighed og omsorg blev udtrykt gennem hver eneste bid. Der er noget helt specielt ved disse traditionelle opskrifter, der får os til at føle os hjemme og giver os en grund til at samle vores kære for at nyde gode stunder sammen.

De er også perfekte at tage med på picnic eller som en lækker snack i skolen eller på arbejdet!

Bedstemors havregrynssmåkager vil for mig altid være en evig favorit. Opskriften er gået i arv fra bedstemor til os, og det er på tide at videregive denne elskede tradition.

Opbevar dem i en lufttæt beholder ved stuetemperatur på et køligt og tørt sted. Undgå at placere dem tæt på varmekilder eller i direkte sollys for at bevare deres sprødhed. På den måde kan de holde sig friske og gode i op til to uger!

Form dejen til små kugler og placer dem på bageplader beklædt med bagepapir. Sæt dem i ovnen og vent på, at den skønne magi sker. Efter blot nogle få minutter vil du blive belønnet med gyldne småkager, der er fyldt med smag og perfektion.

Bedstemors havregrynssmåkager

Opskriften – Sådan gør du:

Bedstemors havregrynssmåkager

Bedstemors havregrynssmåkager er en fantastisk opskrift, der giver dig sprøde havregrynssmåkager at nyde – en perfekt kombination af nostalgi og god smag!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 24 småkager

Ingredienser
  

  • 150 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl brun farin
  • 1 stk æg
  • 2 dl hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl havregryn

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 175°C og dæk to bageplader med bagepapir.
  • I en stor skål, pisk smør, sukker og brun farin, indtil det bliver lyst og luftigt.
  • Tilsæt ægget og bland godt.
  • I en separat skål, bland hvedemel, vaniljesukker, bagepulver og salt.
  • Tilsæt den tørre blanding til smørblandingen og rør, indtil alt er godt blandet.
  • Rør havregryn i og sørg for, at dejen er jævnt fordelt.
  • Tag en spiseskefuld af dejen og rul den til en kugle mellem dine håndflader. Placer kuglen på bagepladen og tryk den let flad med hånden.
  • Gentag trin 7, indtil al dejen er brugt. Sørg for, at der er tilstrækkelig plads mellem kiksene på pladen, da de vil brede sig lidt under bagning.
  • Bag i to omgange i den forvarmede ovn i cirka 10-12 minutter, eller indtil kiksene er gyldenbrune i kanterne.
  • Tag kagerna ud af ovnen og lad dem køle af på bagepladen i nogle minutter, før du flytter dem til en rist for at køle helt af.
  • Opbevar kagerne i en lufttæt beholder, gerne på et mørkt og køligt sted, for at beskytte dem mod fugtighed og bevare deres sprødhed. De kan normalt holde sig godt i op til 1-2 uger.
Keyword Bedstemors havregrynssmåkager
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering