Beef jerky (tørret, strimlet kød)

Beef jerky (tørret, strimlet kød) – Opskrift

I denne artikel giver jeg min favoritopskrift på beef jerky!

Dette er den bedste hjemmelavede opskrift på beef jerky, som har fungeret bedst for mig. Det er nemt at lave uden nogen speciel udstyr.

Beef jerky er overraskende let at lave og kræver ingen speciel udstyr ud over en almindelig ovn, bageplader og riste.

For mig er det, der får denne opskrift til at fungere så godt, netop muscovadosukkeret. Det hjælper ikke kun med at forlænge kødets holdbarhed, men fælder også saftigheden. Denne opskrift giver en salt-sød, røget, trækket beef jerky med en sej, men blød konsistens.

Beef jerky (tørret, strimlet kød)

Opskriften – Sådan gør du:

Beef jerky (tørret, strimlet kød)

Dette er den bedste hjemmelavede opskrift på beef jerky, som har fungeret bedst for mig. Det er nemt at lave uden nogen speciel udstyr.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 3 timer
Samlet tid 3 timer 15 minutter
Ret Snack
Køkken Amerikansk, Dansk
Antal 15 portioner

Ingredienser
  

  • 1,5 kg okseinderlår roastbeef eller tyndsteg
  • 2,5 dl muscovadosukker brun sukker
  • 2,5 dl japansk soja
  • 3 spsk Worcestershiresauce
  • 1 tsk chili flakes
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 1 tsk løgpulver
  • ½ tsk hvidløgspulver

Sådan gør du
 

  • Skær kødet ca. 0,5 cm tykt med kornet. Bank eventuelt kødet lidt fladt (valgfrit).
  • Lav marinaden: I en mellemstor skål, kombiner muscovadosukker, soja, Worcestershiresauce, paprika, sort peber, chili flakes, løgpulver og hvidløgspulver. Rør indtil det er jævnt blandet og sukkeret er opløst.
  • Tilføj kødet til marinaden og bland, indtil alle stykker er dækket godt. Dæk med plastfolie eller overfør til en stor plastikpose og mariner i køleskabet i mindst 12 timer eller natten over. Rør i kødet (eller vend posen) en eller to gange for at sikre ensartet marinering.
  • Foret to bageplader med bagepapir for nem rengøring. Forvarm ovnen til 80°C.
  • Fordel det marinerede kød på pladerne i et enkelt lag. Bag i midten af ovnen i 3 til 4 timer, drej pladerne rundt med jævne mellemrum. For at tjekke om jerkyen er tør, tag et stykke ud af ovnen og lad det køle ned til stuetemperatur. Det skal føles tørt, læderagtigt og sejt men stadig en smule blødt.
  • Når det er færdigt, opbevar jerkyen i en lufttæt plastbeholder eller lufttætte glas. Korrekt tørret jerky kan opbevares ved stuetemperatur i omkring en uge. Opbevar i køleskab eller fryser for længere holdbarhed.
  • Nyd!
Keyword Beef jerky (tørret, strimlet kød)
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering