I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på blomkålgratin med skinke!
Dette er en varmende, mættende og virkelig lækker blomkålgratin med skinke. Den smager utroligt godt og er virkelig hurtig og nem at lave!
En dejlig cremet og trøstende blomkålgratin, der er perfekt både til hverdag og til rolige helligdage! Fordi både skinke og kartofler også er en del af opskriften, bliver den desuden dejligt mættende!
Jeg kan godt lide at servere den sammen med en sprød grøn salat eller nogle halverede tomater. En anden god tilføjelse til denne blomkålgratin er rucola, som tilføjer lidt sprøde salatblade med en let bitterhed og giver den perfekte smagsbalance!
Det gode ved denne ret er, at det meste af arbejdet bliver gjort af ovnen. I mellemtiden kan man selv slappe af eller bruge lidt tid på at forberede en salat!
Alt ved denne opskrift på blomkålgratin med skinke er super nemt og hurtigt at lave, og jeg håber, du kan lide den! En klassiker, der altid er populær. Prøv gerne opskriften nedenfor!
Opskriften – Sådan gør du:
Blomkålsgratin med skinke
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1 stk blomkålshoved
- 4 stk kartofler
- 300 g røget skinke
- 2 dl fløde
- 1 dl creme fraiche
- 3 stk æg
- 2 dl revet ost
- salt efter smag
- peber efter smag
- 1 tsk paprika
- 0,5 tsk tørret timian
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Del blomkålen i mindre stykker. Skær kartoflerne i tynde skiver og anbring dem i et ovnfast fad sammen med blomkålen. Striml eller tern skinke og fordel den over blomkålen og kartoflerne i fadet.
- I en skål blandes fløde, creme fraiche, æg og krydderier. Hæld blandingen over indholdet i fadet.
- Top gratinen med ost og bag den i midten af ovnen i 30 minutter, indtil den har fået lidt farve på toppen.
- Færdig! Server og nyd, gerne med en dejlig grøn salat ved siden af!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!