I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på butternut squash i ovnen!
Butternut squash i ovnen smager så utroligt godt og er det perfekte tilbehør til mange retter, såsom kød eller kylling, eller i en suppe! Enkelt og hurtigt krydret, men magisk lækker!
Sådan skræller du nemt: Det sværeste ved butternutsquash er at skrælle den, og derfor vil jeg begynde med et tip til dette! Inden du skræller, skal du vaske og stikke huller i squashen. Put den derefter i mikroovnen i 2-3 minutter. Efter at den er kølet lidt af, kan du let skære og skrælle den!
Det perfekte måde at byde efteråret velkommen på er at lave netop denne opskrift, så ved man, at efteråret er her! Jeg elsker virkelig, når butternutsquash er i sæson, og prøver at lave det så ofte som muligt i sæsonen.
Alt med denne opskrift er virkelig nemt at lave, og jeg håber, I kan lide den lige så meget som jeg gør! Prøv gerne at tilsætte for eksempel lidt tørret timian eller andre krydderurter for ekstra smag.
Opskriften – Sådan gør du:
Butternut squash i ovn
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1 stk mediumstor butternutsquash
- 2 spsk olivenolie
- 2 fed hakket hvidløg
- Salt efter smag
- Sort peber efter smag
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200°C.
- Skræl butternutsquashen med en kartoffelskræller. Skær den i halve langs længden. Udhul og smid frøene ud. Skær hver halvdel i 2,5 cm tykke skiver, og skær derefter skiverne i 2,5 cm tern.
- Bland butternutsquashtern, olivenolie og hakket hvidløg i en stor skål og rør godt rundt. Krydr med salt og peber.
- Fordel det hele i et enkelt lag på en bageplade med bagepapir.
- Rist din butternutsquash i ovnen ved 200°C i 25-35 minutter, indtil den har fået lidt farve og er blød, når den stikkes med en gaffel.
- Færdigt! Nyd din lækre butternutsquash sammen med dine favoritretter!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!