Champignontærte

Champignontærte – Opskrift

I denne artikel præsenterer jeg min yndlingsopskrift på champignontærte!

Denne tærte er en sand favorit, som mange vil sætte pris på! Den serveres bedst med en rucola- og tomatsalat samt ovnbagt broccoli, blomkål eller peberfrugt, hvilket skaber en varm og trøstende måltid.

Champignontærten har altid været en succes! For dem der ønsker lidt ekstra krydderi, kan man tilføje nogle røde chiliflager for at give lidt styrke, men den er også skøn, som den fremgår af opskriften.

De smørstegte champignoner og løgene kombineret med den revne, cremede ost og æggestand danner et himmelsk lag af smag.

Hele denne opskrift på champignon tærte er utrolig enkel og hurtig at lave, og jeg håber, at du vil nyde den! Husk at opbevare eventuelle rester i køleskabet efter tilberedning!

Opskriften og alle dens instruktioner findes nedenfor! Jeg håber, at I prøver den, og ønsker jer alle en god appetit!

Champignontærte

Opskriften – Sådan gør du:

Champignontærte

Denne tærte vil helt sikkert falde i god jord hos de fleste! Server gerne med en frisk rucola- og tomatsalat, samt ovnbagte grøntsager som broccoli, blomkål eller peberfrugt for at skabe en varm og hjertevarmende måltid.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 50 minutter
Samlet tid 1 time
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Tærtedej:

  • 3 dl hvedemel
  • 125 g smør
  • 0,5 dl vand

Fyld:

  • 600 g champignoner
  • 1 stk løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 dl hakket persille
  • 250 g revet ost
  • 3 stk æg
  • 3 dl fløde
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 200°C.
  • Tærte dej: Bland smørret med hvedemelet. Tilsæt vand og form til en dej, som trykkes ud i en tærteform, ca. 26 cm i diameter. Lad den hvile i køleskabet i 10 minutter og forbag den derefter i ca. 10 minutter.
  • Rens og skær champignonerne i grove stykker. Hak løg og hvidløg fint.
  • Steg champignonerne, løg og hvidløg i smørret indtil champignonerne er tørre og løgene er bløde. Krydr med salt og peber efter smag.
  • Tærtebunden bør nu være færdigbagt og afkølet lidt. Fordel champignonblandingen jævnt i bunden, og drys persille og revet ost over.
  • Pisk æggene og fløden sammen i en skål og hæld blandingen over champignonfyldet. Bag hele tærten i midten af ovnen ved 200°C i 30-35 minutter, eller indtil æggestanden er fast.
  • Færdigt! Tag tærten ud af ovnen og nyd den, gerne med en rucola- og tomatsalat og ovnbagte grøntsager!
Keyword Champignontærte
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering