I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på chilimarmelade!
Chilimarmelade er et fantastisk tilbehør, der passer til mange retter såsom kød og fjerkræ, i marinader, i salater, på brød og sammen med ost. Når man først har en krukke chilimarmelade derhjemme, finder man altid en god grund til at bruge den, for det smager simpelthen så lækkert!
Jeg bruger ofte de slanke, røde chilipebere, som man kan finde i stort set alle supermarkeder, til min chilimarmelade. Det er især de små frø indeni den røde chili, der er stærke, så husk at fjerne alle frøene, inden du skærer chilien ud. Skyl gerne den rensede chili i koldt vand, hvis du ikke ønsker at få al styrken ned i marmeladen.
Et andet tip er at undgå at røre ved øjnene, når du rengør chilien, og husk at vaske hænderne grundigt, når du er færdig, da det kan svie kraftigt i øjnene. Brug gerne handsker, når du arbejder med chilien.
Gæsterne reagerer altid positivt, når de får serveret denne chilimarmelade. Den er simpelthen unik og meget, meget velsmagende. Det er den perfekte gave at lave og give til nogen.
Jeg synes, at denne chilimarmelade smager godt til alle slags oste, uanset om det er en mild ost, en hvidskimmelost eller en blåskimmelost.
Hvis du ikke ønsker at bruge gelatinpulver, kan du bruge syltesukker i stedet. Syltesukker er almindeligt sukker med tilsat pektin, hvilket får syltetøjet til at tykne til næsten en gelé, når det er kølet ned. Det kan findes i de fleste større supermarkeder.
Alt i alt er denne chilimarmelade magisk og virkelig dejlig at lave. Jeg er virkelig vild med den!
Opskriften – Sådan gør du:
Chilimarmelade
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1 stk rød peberfrugt
- 5 stk små røde chilipebere
- 330 g sukker
- 1 dl hvidvinseddike
- 1,75 tsk gelatinpulver du kan også erstatte sukkeret i opskriften med syltesukker. I så fald behøves gelatinpulveret ikke.
Sådan gør du
- Rengør peberfrugten og skær den i grove stykker. Del chilien på langs og fjern frøene med en kniv. Hak også chilien groft. Du behøver ikke at hakke chilien eller peberfrugten fint. Enten blendes stykkerne i en foodprocessor, eller brug en stavblender, når blandingen er kogt op i næste trin.
- Kom det hele i en gryde sammen med sukker og eddike. Lad det koge i ti minutter. Rør rundt lejlighedsvis. Hvis du ikke allerede har blendet stykkerne, er det nu tid til at bruge stavblenderen.
- Hvis du ikke har brugt syltesukker, læg gelatinpulveret i en lille skål sammen med lidt lunkent vand. Rør det sammen og lad det stå og svulme i to minutter. Tilsæt gelatinblandingen i gryden og lad blandingen koge yderligere et minut.
- Hæld chilimarmeladen på et rent, steriliseret glas. Opbevar det køligt og mørkt.
- Nyd din lækre chilimarmelade!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!