I denne artikel præsenterer jeg min yndlingsopskrift på chokoladekage med creme!
Denne skønne chokoladekage med creme kan ved første øjekast virke kompleks, men ærligt talt er den en af de nemmeste kager at lave. Den er intens i chokoladesmagen og imponerer alle, der prøver den!
Denne kage får altid folk til at spørge efter opskriften, hvilket er et klart tegn på, hvor lækker den er! Det er altid skønt at høre, at ens kage er værdsat.
En røremaskine gør processen nemmere, men denne kagedej kan sagtens laves i en skål med en almindelig piskeris. Den bliver lige så perfekt!
Hvis du er en chokoladeentusiast, så er denne chokoladekage med creme helt sikkert noget for dig.
Jeg synes, denne kage passer perfekt til en kop kaffe eller som dessert og er bestemt værd at prøve!
Opskriften – Sådan gør du:
Chokoladekage med creme
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
Chokoladecreme
- 5,5 dl flormelis
- 1 dl kakao
- 275 g smør stuetemperatur
- 1 tsk vaniljeekstrakt
- 1 dl mælk gerne 2% fedt
Chokoladekage
- 5 dl hvedemel
- 5 dl sukker
- 2 dl kakaopulver
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk salt
- 2,5 dl mælk
- 1,25 dl rapsolie eller smeltet kokosolie
- 2 æg
- 2 tsk vaniljeekstrakt
- 2,5 dl kogende vand
Sådan gør du
Chokoladecreme
- Tilsæt kakao i en stor skål eller skål. Pisk let for at fjerne eventuelle klumper.
- Bland det stuetempererede smør med kakaoen, indtil det er godt kombineret.
- Tilsæt al flormelis og mælk lidt ad gangen til kakaoblandingen, start med 2 dl sukker efterfulgt af cirka en spiseskefuld mælk. Hver gang du tilsætter sukker og mælk, pisker du i cirka et minut på høj hastighed. Gentag, indtil al sukker og mælk er tilsat.
- Tilsæt vaniljeekstrakt og bland godt.
- Hvis cremen virker for tør, tilsæt mere mælk en spiseske ad gangen, indtil den når den ønskede konsistens. Hvis den virker for våd, tilsæt mere flormelis en spiseske ad gangen, indtil den når den ønskede konsistens.
- Sæt cremen i køleskabet indtil videre!
Chokoladekage
- Smør to ens tærteforme, cirka 23 cm i diameter, og stil dem til side.
- Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- Tilsæt hvedemel, sukker, kakaopulver, bagepulver og salt til en stor skål. Pisk let for at kombinere ingredienserne.
- Tilsæt mælk, rapsolie, æg og vaniljeekstrakt til melblandingen og pisk på medium hastighed, indtil alt er godt blandet.
- Reducer hastigheden og tilsæt forsigtigt det kogende vand, indtil kagedejen er godt blandet.
- Fordel dejen jævnt i dine to smurte tærteforme. Bag midt i ovnen i 30-35 minutter ved 180 grader Celsius. Tag ud af ovnen og lad afkøle i cirka 10 minutter, fjern fra formene og lad dem køle helt af.
- På den ene kagebund, spred et tyndt lag af din creme. Placer derefter den anden kagebund ovenpå, og dæk hele kagen med chokoladecremen.
- Nyd din chokoladekage med creme!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!