I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på chokolademousse uden æg. Dette er en hurtig og nem opskrift på en cremet og æggefri chokolademousse.
De fleste opskrifter bruger rå æg. Men hver gang jeg laver en mousse, er der altid nogen, der er bekymret for salmonella. Derfor har jeg valgt at dele en opskrift på æggefri chokolademousse i dag.
Nogle gange kan der være grunde til, at man ikke kan have æg i sin chokolademousse, og så leder man efter en opskrift uden æg.
Noget, du måske hurtigt bemærker med opskrifter på chokolademousse, er, at de alle er ekstremt forskellige. Nogle bruger hele æg, nogle bruger kun æggehvide, og nogle bruger slet ikke æg (som denne opskrift).
Nogle opskrifter bruger flødeskum eller smør, mens andre ikke gør det. Der er mange variationer, så hvad er forskellen?
Mousse betyder skum på fransk, hvilket antyder, at en god chokolademousse skal have en luftig konsistens. Derfor pisker mange opskrifter fløde eller æggehvider for at få luftighed i blandingen.
Grundlæggende set afhænger lettheden af en chokolademousse af forholdet mellem pisket fløde eller pisket æggehvide og de øvrige ingredienser. At bruge kun æggehvide uden fløde vil gøre moussen mere delikat og let, mens tilsætning af æggeblommer, smør eller fløde (selvom den er pisket) giver en fyldigere smag og en lidt tungere konsistens.
Chokolademousse uden æg Denne opskrift lavede jeg sammen med nogle venner, og vi var alle enige om, at denne opskrift var en vinder. Prøv den gerne efter anvisningerne herunder!
Opskriften – Sådan gør du:
Chokolademousse uden æg
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 0,5 dl vand
- 3 spsk sukker cirka 35 gram
- 200 g mørk chokolade grofthakket
- 2,5 dl piskefløde
- 4 tsk kaffe valgfrit
- ½ spsk rom eller konjak valgfrit
Sådan gør du
- Kom chokoladen i en stor skål.
- I en mellemstor gryde, bring vand og sukker i kog over medium varme. Når sukkeret er smeltet, hæld den varme sukkerlage over chokoladen. Lad det stå i 30 sekunder, rør derefter rundt, indtil chokoladen er smeltet, og blandingen er glat. Hvis chokoladen ikke er smeltet helt, opvarm den i mikrobølgeovnen i 15-20 sekunder. Tilsæt mørk rom eller konjak (valgfrit). Hvis blandingen er varm, lad den stå på køkkenbordet, indtil den når stuetemperatur.
- Pisk fløden og kaffe, indtil bløde toppe dannes. Vend forsigtigt halvdelen af den piskede fløde ned i chokoladeblandingen, indtil det er blandet, derefter resten af den piskede fløde, indtil det er blandet og glat. Fordel i serveringsglas.
- Køl moussen, indtil den er stivnet. Den bliver ret fast efter lang køling, så tag den ud af køleskabet 15-20 minutter før servering.
- Server og nyd! Opbevar eventuelle rester af moussen i køleskabet, dækket med plastfolie, i op til 3 dage.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!
Tak for opskriften
Nem opskrift!
Godt