I dag vil jeg dele mit bedste opskrift på chokolademuffins med frosting!
Chokolademuffins, der er utroligt lækre og gode. Hurtige at bage med en lækker muffindej og en fortryllende glasur!
Disse chokolademuffins med frosting er dejlige til eftermiddagskaffen, eller som dessert. Værdsat af alle og så nemme at lave.
Opbevar dem gerne overdækket i køleskabet! Perfekte at bage til f.eks. udflugter eller at byde på!
Alt ved denne opskrift er virkelig hurtigt og smidigt. Det er også virkelig sjovt at lave, hvilket altid gør det det værd. Prøv det gerne med opskriften nedenfor, og jeg ønsker jer masser af kærlighed!
Opskriften – Sådan gør du:
Chokolademuffins med frosting
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
Muffindej
- 2 stk æg
- 3 dl sukker
- 4,5 dl hvedemel
- 3 spsk kakao
- 2 tsk bagepulver
- 2 tsk vaniljesukker
- 200 g smeltet smør
- 1,5 dl mælk
Glasur
- 60 g smeltet smør
- 3 dl flormelis
- 3 spsk kakao sigtet
- 3 spsk – 4 spsk mælk eller fløde
- Revet kokos
Sådan gør du
Muffindej
- Smelt smørret og tag det straks af varmen. Lad det køle af i 5 minutter.
- Forvarm ovnen til 180°C.
- I en skål, pisk æggene sammen med sukker, indtil det bliver lyst og luftigt. Tilsæt hvedemel, kakao, bagepulver og vaniljesukker. Rør rundt, så det blander sig. Tilsæt mælken og det afkølede smeltede smør og rør rundt.
- Fordel dejen i 15-20 muffinsforme, højst halvfyldte.
- Bag muffindejene i midten af ovnen ved 180°C i cirka 15 minutter. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Fortsæt med glasuren imens.
Glasur
- Smelt smørret og tag det af varmen. Rør de øvrige ingredienser ned i, undtagen den revne kokos. Top hver muffin med en klat glasur og drys derefter kokosflager over glasuren.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!