Citronkage i bradepande

Citronkage i bradepande – Opskrift

I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på citronkage i bradepande!

En citronkage i bradepande er en smørret kage med en lækker citroncreme og drysset med flormelis. Lav denne citronkage, der er lige så smuk som den er lækker!

En sprød og smørret citronkage i bradepande, toppet med en lækker citroncreme. Generøst drysset med flormelis, lige så smuk som den er god. Denne kage bliver hurtigt en favorit til kaffen eller desserten.

Kagen kan fint skæres op og fryses ned. Lad dem køle helt af og frys dem ned i firkanter, tæt dækket med plastfolie, i op til tre måneder. Inden servering tager du dem ud af fryseren og lader dem tø op natten over i køleskabet. Skær dem op og drys derefter med flormelis før servering.

Kort sagt elsker jeg denne citronkage i bradepande og synes virkelig, den er værd at lave. Lækker, saftig, hurtig og nem. Prøv gerne opskriften nedenfor!

Citronkage i bradepande

Opskriften – Sådan gør du:

Citronkage i bradepande

En citronkage i bradepande er en smørret kage med en lækker citroncreme, der er drysset med flormelis. Lav denne citronkage, der er lige så smuk som den er velsmagende!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 bradepande

Ingredienser
  

  • 4 dl hvedemel
  • 225 g blødt smør rumtemperatur
  • 1 dl sukker
  • 1 tsk vaniljesukker

Citroncreme:

  • 4 stk æg
  • 2,5 dl sukker
  • 1 dl hvedemel
  • Skal fra 1 citron
  • 8 spsk citronsaft

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 200°C.
  • I en skål, bland sukker, vaniljesukker, smør i tern og hvedemel.
  • Arbejd dejen ud i en bradepande (ca. 30×40 cm) beklædt med bagepapir.
  • Forbag kagen i midten af ovnen ved 200°C i 10-15 minutter. Imens kan du fortsætte med citroncremen.
  • Citroncremen: Pisk æg og sukker lyst og luftigt, gerne med en elpisker.
  • Tilsæt de øvrige ingredienser til citroncremen. Når kagebunden har forbagt, tag den ud af ovnen, hæld citroncremen over og bag i yderligere 10 minutter.
  • Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af. Citroncremen vil stivne, når kagen er kølet ned.
  • Drys kagen med flormelis og skær den i firkantede stykker.
  • Nyd din citronkage i bradepande!
Keyword Citronkage i bradepande
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering