Ezekiel brød

Ezekiel brød – Opskrift

I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på Ezekiel brød!

Ezekiel brød er et urældet brød, der er meget næringsrigt og energirigt og fungerer som et komplet måltid i sig selv. Alle ingredienserne i Ezekiel brød har en høj næringsværdi!

Ezekiel brød overgår andre brød, når det kommer til ernæring. For eksempel indeholder almindeligt hvidt brød kun forarbejdet hvedemel, hvilket har begrænset ernæringsmæssig værdi.

Ezekiel brød derimod indeholder en række forskellige ingredienser med gode næringsstoffer, hvilket gør det meget kalorierigt. Dette er et brød, der også er sjovt at bage. Prøv opskriften nedenfor!

Ezekiel brød

Opskriften – Sådan gør du:

Ezekiel brød

Ezekielbrød er et urældet brød, der er meget næringsrigt og energirigt og fungerer som et komplet måltid i sig selv. Alle ingredienserne i Ezekielbrød har en høj næringsværdi!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 2 timer
Samlet tid 2 timer 15 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 2 brød

Udstyr

  • Morter
  • 2 brødforme (ca. 22×12 cm)
  • skål

Ingredienser
  

  • 2 ½ dl hvedekerner
  • 1 ½ dl dinkelmel
  • ½ dl byg
  • ½ dl hirse
  • ¼ dl tørre grønne linser
  • 4 spsk hvide bønner
  • 2 spsk tørre røde kidneybønner
  • 10 dl varmt vand 45 grader C
  • 2,5 dl honning
  • ½ dl olivenolie
  • 7 g aktiv tørgær 1 pakke
  • 2 spsk salt

Sådan gør du
 

  • Tilsæt vandet, honningen, olivenolien og gæren i en stor skål. Bland sammen og lad stå i 3 til 5 minutter.
  • Bland alle kerner og bønner, indtil de er godt blandet. Mal derefter denne blanding i en mølle eller en morter.
  • Tilsæt det friskmalede mel fra tidligere trin og salt til gærblandingen; bland godt i ca. 10 minutter.
  • Dejen skal være som en tyk dej. Hæld dejen i to olivenoliesmurte brødforme (22 x 12 cm).
  • Lad dejen hæve på et varmt sted i cirka 1 time, eller indtil dejen når toppen af formen. Dæk med en ren klud eller håndklæde.
  • Bag ved 180 grader celsius i 50 minutter til en time, eller indtil brødene er gyldenbrune.
  • Brug en tandstikker til at kontrollere, om midten er færdig, inden du tager brødene ud af ovnen. Hvis tandstikkeren kommer ud ren, er brødet færdigt.
  • Nyd dit Ezekiel brød!
Keyword Ezekiel brød
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering