Fem krydderier (five spice)

Fem krydderier (five spice) – Opskrift

En simpel og autentisk opskrift på kinesisk krydderi, fem krydderier (five spice), der tager 5 minutter at lave!

Brug denne opskrift som et lækkert krydderi i alle wokretter. Prøv også at blande en teskefuld med lidt olie og eddike og brug den til at krydre bøf eller svinekød på grillen.

Interessant nok er kinesisk femkrydderi baseret på de fem elementer – ild, vand, træ, jord og metal. I tusindvis af år er urter og krydderier blevet brugt til at genoprette balance i kroppen, og det er derfor, kinesisk femkrydderpulver blev skabt.

Du behøver ikke at riste krydderierne først, hvis du har travlt, men hvis du har tid, vil ristningen forstærke smagen!

Opbevar blandingen i en lufttæt krydderibøtte, når den er færdig! Så nemt er det! Her er opskriften!

Fem krydderier (five spice)

Opskriften – Sådan gør du:

Fem krydderier (five spice)

En simpel og autentisk opskrift på kinesisk krydderi, fem krydderier (five spice), der tager 5 minutter at lave! Brug denne opskrift som et lækkert krydderi i alle wokretter. Prøv også at blande en teskefuld med lidt olie og eddike og brug den til at krydre bøf eller svinekød på grillen.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Side Dish
Køkken Dansk, Kinesisk
Antal 4 spiseskeer

Ingredienser
  

  • 6 stk hele stjerneanis
  • 1,5 tsk hele nelliker eller 1 1/4 tsk stødt
  • 1 stk kanelstang ca. 7 cm lang eller 2 spsk stødt kanel
  • 2 tsk fennikelfrø
  • 2 tsk Szechuan-peberkorn eller under 3 tsk almindelige peberkorn

Sådan gør du
 

  • Rist alle de tørre hele krydderier på en tør pande, indtil de dufter, i 2-3 minutter. Kom alle ingredienserne i en morter eller en krydderkværn (eller kaffekværn) og mal, indtil blandingen er glat. Indånd den lækre duft!
  • Opbevar i en forseglet, lufttæt krydderibøtte og brug inden for 6 måneder for den bedste smag!
  • Nyd det!
Keyword Fem krydderier, Five spice
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering