I denne artikel går jeg igennem min yndlingsopskrift på flanksteak sous vide. Sous vide gør flanksteaken mørt, saftigt og smagfuldt og sikrer, at kødet tilberedes til perfektion hver gang. Imponer dine gæster!
Jeg har lavet flanksteak med sous vide-metoden (vandbad) mange gange, men denne gang besluttede jeg mig for at eksperimentere med to ting: kødets tykkelse og marinade. Her er, hvad jeg fandt.
Sous vide-bad Både tynde og tykke flanksteaks vil fungere godt med sous vide-madlavning. Del den i midten og læg den i to poser, hvis flanksteaken er for stor til én pose.
Mange eksperter siger, at det ikke er værd at marinere eller hævder, at det kan ødelægge kødet. Jeg siger: mariner! Det giver min flanksteak en fremragende smag.
Opskriften – Sådan gør du:
Flanksteak sous vide
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 600 g flanksteak ca. 1-2 cm tyk
- salt og peber
- 0,5 dl olivenolie
- 0,5 dl balsamicoeddike god kvalitet
- 1 spsk grov ældre sennep
- ½ tsk hvidløgspulver
- 1 tsk tørret rosmarin
- 1 tsk tørret timian
Sådan gør du
- Opvarm vand til din sous vide. Indstil temperaturen til 55 for medium rare. Vandet tager cirka 15 minutter at nå den rigtige temperatur (eller mindre, hvis du starter med varmt vand).
- Lav din marinade. Læg alle marinadens ingredienser i en lille gryde. Rør rundt for at kombinere. Hæld halvdelen af marinaden i en genlukkelig plastikpose (f.eks. ziploc-pose). Lad den anden halvdel blive i gryden for at lave en glasur.
- Mariner flanksteaken. Krydr flanksteaken med salt og peber efter smag. Lav små snit over hele flanksteaken med en lille skarp kniv, så marinaden kan trænge ind i kødet. Læg flanksteaken i posen med marinade. Luk posen og massér kødet indeni posen for at fordele marinaden over hele kødet. Lad kødet marinere i køleskabet i 4-6 timer (eller op til 24 timer), hvis du har tid.
- Vakuumpakning. Skær flanksteaken midt over, hvis den er for stor til en vakuumpakkepose. Alternativt kan du bruge en stor genlukkelig plastikpose og bruge metoden med vandlås (luk posen, når den næsten er helt nede i vandet) for at sænke den ned i sous vide. Tag flanksteaken ud af marinaden og dup let med køkkenrulle for at fjerne overskydende marinade. Læg den i en vakuumpakkepose. Forsegl posen (poserne) med en vakuumpakker.
- Sænk posen(e) ned i vandbadet. De vil synke til bunden. Lad dem være i badet i 1 1/2 time, hvis flanksteaken er cirka 1-1,2 cm tyk. Hvis kødet er tykkere, lad det stå i 2 til 2 1/2 time.
- Glasur: Mens kødet er i sous vide-badet, lad den resterende marinade, som du ikke havde i posen, koge op i gryden, sænk varmen til medium, og kog indtil den reduceres og tykner en smule. Den skal hænge fast på bagsiden af en ske.
- Afslutning: Opvarm en grill til høj varme eller tag en stegepande frem 10 minutter, før flanken er færdig. Tag kødet ud af posen. Tør det af med køkkenrulle. Spray med olie, drys let med salt og peber, grill 1 minut på hver side på grillen eller i stegepanden. Hvis du vælger stegepanden, varm 1-2 tsk olie op i panden ved medium-høj varme, steg i et minut på hver side for at give kødet en gylden overflade. Skær kødet i tynde skiver, og dryp derefter glasuren over.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!