I denne artikel deler jeg min bedste opskrift på franskbrød med tørgær!
Dette er en simpel opskrift på franskbrød med tørgær, som jeg bager som flutes.
Denne opskrift, hvor vi bruger tørgær til at hæve brødet, er så enkel, at hvis man aldrig har bagt brød før, er det det perfekte første brød.
Det er så nemt at lave, og duften af friskt brød vil virkelig få dig til at glæde dig til at smage den første skive (gerne med lidt smør)!
Prøv ikke at ælte din brøddej for meget efter den første hævning. Jeg plejer at ælte og forme min dej i cirka 1 minut, derefter går den tilbage i sin skål eller skål for at hvile til anden hævning.
Når brødet er færdig hævet, varmer jeg ovnen op og sætter timeren efter opskriften!
Du vil gerne opbevare brødet i en lufttæt beholder for at få maksimal holdbarhed! Et godt trick er også at fryse brødet, gerne skåret i skiver. Så er det ekstra nemt bare at tage en skive ud og tø eller riste, når du vil have den.
Kort sagt er dette et perfekt, enkelt franskbrød med tørgær, som virkelig er værd at bage! Også et godt brød for begyndere!
Opskriften – Sådan gør du:
Franskbrød med tørgær
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 5 dl varmt vand cirka 45 grader Celsius
- 3 spsk sukker
- 1,5 spsk tørgær
- 1,5 tsk salt
- 0,5 dl olivenolie eller rapsolie
- 12 dl til 14 dl hvedemel
Sådan gør du
- I en stor skål, opløs 1 spiseskefuld sukker i varmt vand og rør derefter gæren i. Lad det stå, indtil gæren ligner et cremet skum, cirka 5 minutter.
- Bland det resterende sukker, salt og olie i gæren. Tilsæt mel 2,5 dl ad gangen, mens du blander dejen med hænderne. For meget tilsat mel giver et tørt brød, så hvis du er bekymret for, at du har tilsat for meget, tilsæt lidt mere varmt vand, indtil du får den rigtige konsistens.
- Ælt dejen i 7 minutter. Læg den i en godt oliet skål og vend dejen, så den er dækket. Dæk med en fugtig klud. Lad den hæve under et viskestykke, indtil den er dobbelt så stor, cirka 1 time.
- Ælt dejen på en let meldrysset arbejdsflade i 1 minut og del den i to. Form til brød og læg i to smurte brødforme, cirka 23×12 cm i størrelse. Lad det hæve igen under et viskestykke i 30 minutter eller indtil dejen er hævet 2,5 cm over formene.
- Bag ved 175 grader C i midten af ovnen i 30-40 minutter. Pensl med smør, når brødene kommer ud, lad dem køle lidt af, og nyd!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!
Fem stjerner