Franske vafler

Franske vafler – Opskrift

I denne artikel giver jeg mit favoritrecept på franske vafler!

Disse hyggelige småkager er skønt sprøde, med en enkel men virkelig smagfuld vaniljefyldning indeni. Opbevar dem i en lufttæt beholder!

Disse franske vafler (også kaldet pariser-vafler) er magiske til eftermiddagskaffen eller bare til en kop kaffe. De er også virkelig smukke at se på og imponerer alle, der smager dem!

Vaflerne bages i ovnen, og når de er kølet af, sprøjtes eller smøres vaniljefyldningen på, og de kombineres 2 og 2! En sjov og hyggelig opskrift, der kun kræver basis-ingredienser.

Opbevar dem i en lufttæt beholder i køleskabet, når de er færdige. Derefter kan du bare tage dem frem, når du vil nyde deres dejlige smag og skønne sprødhed!

Opskriften er virkelig nemmere, end man tror, og jeg håber virkelig, at I vil kunne lide den! Hvis I vil give det et forsøg, finder I alle instruktioner med ingredienser og vejledninger herunder.

Franske vafler

Opskriften – Sådan gør du:

Franske vafler

Disse hyggelige småkager er skønt sprøde, med en enkel men virkelig smagfuld vaniljefyldning indeni. Opbevar i en lufttæt beholder!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 30 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk, Fransk
Antal 12 kager

Ingredienser
  

Vaflerdej

  • 100 g smør eller margarine
  • 2,5 dl hvedemel
  • 1 spsk til 2 spsk vand
  • sukker til at rulle dejen ud med

Vaniljefyldning

  • 100 g smør stuetemperatur
  • 1,5 dl flormelis
  • 1 stk æggeblomme
  • 2,5 tsk vaniljesukker

Sådan gør du
 

Vaflerdej

  • I en skål blandes smør (eller margarine) med hvedemel. Tilsæt vand og ælt det sammen. Sæt i køleskabet og lad det stå i mindst en time.
  • Når dejen er taget ud af køleskabet, forvarmes ovnen til 225°C.
  • Rul dejen ud på et rent, plant underlag. Rul ud til en ca. 0,5 cm tyk skive.
  • Udstik kager af dejen med en rund form, cirka 5 cm i diameter. Rul ud og gentag med eventuel restdej.
  • Læg dej-skiverne på et bagepapir med sukker. Rul ud til ovale former med en kruskavel. Læg de færdige ovale på en bageplade med bagepapir.
  • Bag midt i ovnen ved 225°C i 6-8 minutter, eller indtil de har fået en flot farve og sprødhed. Lad dem køle af ved stuetemperatur, og fortsæt imens med fyldningen.

Vaniljefyldning

  • Rør terninger af smør og flormelis sammen til en smidig blanding. Tilsæt æggeblomme og vaniljesukker og rør det til en glat creme.
  • Når vaflerne er helt afkølede, sættes de sammen 2 og 2 med fyldet, der enten er sprøjtet eller smurt på imellem.
  • Færdigt! Nyd dine franske vafler!
Keyword Franske vafler
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering