I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på frosting uden smør!
Denne lette flormelisfrosting er blød men stivner og er derfor ideel til at toppe cupcakes, kager, bløde lagkager eller brownies. Frostingen indeholder ikke smør.
At lave hjemmelavet frosting uden smør er super nemt! De fleste opskrifter inkluderer sukker, smør, mælk (eller fløde) og vaniljeekstrakt. Denne version er lavet uden smør.
Denne frosting er altså lavet uden smør, og den er sødere end de fleste andre frostings. Jeg vil stærkt anbefale at overveje at reducere lidt af sukkeret i din kage-/muffinsopskrift for at balancere sødmen i frostingen.
Denne type frosting kan betegnes som en hurtig frosting, da det tager minimal tid at piske den op. Til smag bruger jeg ofte mandelextrakt i stedet for vaniljeekstrakt på grund af den unikke og dejlige smag!
Kort sagt elsker jeg denne smør-fri frosting for, hvor enkel og hurtig den er at lave, og selvfølgelig for den lækre smag! Mængderne af ingredienserne i opskriften passer f.eks. til 6 cupcakes, og jeg kan varmt anbefale den!
Opskriften – Sådan gør du:
Frosting uden smør
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 5 dl flormelis
- 60 g flødeost f.eks. Philadelphia Original
- 2 spsk piskefløde
- 1 tsk vanilje- eller mandelextrakt
- ½ tsk salt
Sådan gør du
- Start med at sigte din flormelis, hvis du ønsker en glattere frosting.
- Tilsæt flormelis, piskefløde, vanilje- eller mandelextrakt og salt til en skål og bland godt, indtil det er glat. En håndmixer eller stavblender fungerer bedst.
- Brug som du ønsker, sprøjt eller spred over dine bagværker, eller opbevar i køleskabet, indtil det er tid til brug. Konsistensen skal være tyk og fyldig!
- Nyd din frosting uden smør!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!