I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på at fryse æbler!
At fryse æbler er en praktisk måde at udnytte dem på i længere tid, og der er nogle tricks for at gøre det rigtigt godt. Sådan fryser jeg mine æbler på den bedste måde, uden at de mister smagen!
At have en masse frosne æbler i fryseren gør det ekstra nemt at bruge dem til for eksempel bagværk eller smoothies, lang tid efter de er blevet plukket fra træet.
Frosne æbler har ofte en anden konsistens, når de er tøet op, i sammenligning med friske æbler. De passer bedst i æbletærter, æblemuffins, smoothies, æblemos eller i andre bagværker, i stedet for at spise dem direkte efter optøning!
Smagen af frosne æbler er lige så god som friske! Jeg synes, man får det godt af at udnytte sine æbler ved at fryse dem. Det er hyggeligt og sjovt!
Alt ved denne opskrift er virkelig enkelt og kræver ikke en masse forberedelse. De holder sig bedst i de første 6 måneder i fryseren, men kan holde i op til 1 år!
Som altid, når man fryser, kan jeg virkelig anbefale at skrive dagens dato og indholdet af posen på fryseposen. Det gør det meget nemmere at finde rundt i fryseren, og man takker altid sig selv for at have gjort det!
Opskriften – Sådan gør du:
Fryse æbler
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 10 stk æbler
- 4 dl vand
- 2 spsk citronsaft
Sådan gør du
- Fjern kernehuset fra æblerne og skræl dem, hvis du ønsker det. Skær i både. Jeg skærer mine æbler i otter, men tyndere skiver eller terninger til bagværk fungerer også fint, så skær dem gerne endnu mindre!
- Læg æblestykkerne i en stor skål i 5 minutter. Bland vandet med citronsaften og læg æblerne ned i blandingen.
- Hæld vandet fra i en si, ryst et par gange for at fjerne så meget vand som muligt.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og læg æblestykkerne i ét lag, gerne med lidt afstand mellem hver. Frys i fryseren i 4 timer, eller lad dem stå natten over. Dette gør, at de ikke fryser sammen i fryseposen, hvilket gør det nemmere at tage dem op til for eksempel en smoothie.
- Tag pladen ud af fryseren og overfør æblestykkerne til en eller flere fryseposer. Marker indholdet og datoen for at have styr på det. Luk posen, gerne med en klemme (gør det nemmere at lukke og åbne posen), og sæt den tilbage i fryseren.
- Færdigt! Nyd dine frosne æbler! Bedst de første 6 måneder i fryseren, men kan holde i op til 1 år!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!