Gammeldags rabarbertærte

Gammeldags rabarbertærte – Opskrift

I denne artikel præsenterer jeg min opskrift på gammeldags rabarbertærte!

Lav en lækker gammeldags rabarbertærte hurtigt og nemt med denne opskrift. En klassisk gammeldags rabarbertærte!

Dette er en type gammeldags rabarbertærte, som min bedstemor plejede at lave. Den fremhæver virkelig rabarberens dejlige smag med en skøn kage.

Server den som den er, hvilket smager fantastisk, eller for eksempel med vaniljesauce eller vaniljeis. Det er den perfekte afslutning til kaffen eller som dessert!

Gammeldags rabarbertærte

Opskriften – Sådan gør du:

Gammeldags rabarbertærte

Lav en lækker gammeldags rabarbertærte hurtigt og nemt med denne opskrift. En klassisk gammeldags rabarbertærte!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 45 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 8 stykker

Ingredienser
  

  • 2,5 dl sukker
  • 3 stk æg
  • 50 g smør
  • 1 tsk stødt kardemomme
  • 1 dl mælk
  • 3,5 dl hvedemel
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 1 knivspids salt
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 125 g mandelmassa
  • smør og rasp til formen

Rabarberne

  • 1 stk stor rabarberstængel (ca. 100 g)
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • Pisk sukker og æg i en skål, indtil det er lyst og luftigt.
  • Smelt smørret, tag det af varmen og tilsæt kardemomme og mælk til det smeltede smør.
  • Bland smørblandingen med æggeblandingen og rør forsigtigt sammen.
  • I en separat skål, bland hvedemel, vaniljesukker, salt og bagepulver. Bland det ned i dejen. Riv også mandelmassen og rør den i dejen.
  • Skræl og skær rabarberen i cirka 1,5 cm tykke skiver. Steg rabarberskiverne bløde på en pande med smør, sukker og kanel.
  • Smør og drys en rund springform, ca. 22-24 cm i diameter. Tryk de bløde rabarberskiver ned i formen.
  • Bag rabarbertærten i midten af ovnen ved 180°C i 20-25 minutter.
Keyword Gammeldags rabarbertærte
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering