Gammeldags vafler

Gammeldags vafler – Opskrift

I denne artikel deler jeg mit yndlingsopskrift på gammeldags vafler!

Vafler er en klassisk favorit i mange hjem og kan forvandle en almindelig dag til noget særligt. Der findes uendelige variationer af vafler, men i dag tager vi dig med tilbage i tiden med vores gammeldags vafler. Disse vafler er sprøde og gyldenbrune på overfladen, samtidig med at de er bløde og luftige indeni, præcis som de vafler, vi husker fra barndommen. Her deler vi opskriften på, hvordan du laver disse skønne delikatesser, samt nogle tips til servering og opbevaring.

Opskriften kræver ingredienser, som oftest findes i ethvert køkken – mel, æg, mælk og lidt smør eller margarine. Det er kombinationen af disse simple ingredienser, der skaber magien i disse vafler. Resultatet er vafler, der er dejligt sprøde udenpå og skønt bløde indeni.

En af de bedste ting ved disse gammeldags vafler er, at de er så alsidige. Du kan servere dem med en række forskellige toppings og smage. Sødmen fra sirup eller frugt, cremetheden fra fløde eller is, eller salt fra bacon eller æg – valget er dit. Gammeldags vafler er som en lærred for din kulinariske kreativitet.

Hvis du har vafler tilovers, kan du opbevare dem i en lufttæt beholder i køleskabet og varme dem op i brødristeren, når du er klar til at nyde dem igen. Vaflerne beholder deres gode smag og konsistens, selv efter at have været i køleskabet et par dage.

Gammeldags vafler er en smagfuld og nostalgisk rejse tilbage i tiden. De er perfekte til weekendmorgenmaden, en særlig brunch, eller når du bare vil forkæle dig selv og dine kære. I den følgende opskrift vil vi dele vores hemmelighed til at lave de mest delikate gammeldags vafler, så gør dig klar til at blive fortryllet af smagen og konsistensen af disse elskede delikatesser.

Opskriften findes herunder! God fornøjelse!

Gammeldags vafler

Opskriften – Sådan gør du:

Gammeldags vafler

Giv din vaffelstund et nostalgisk præg med vores gammeldags vafler – sprøde og gyldenbrune på ydersiden, bløde og luftige på indersiden. Perfekte til at gøre enhver lejlighed ekstra speciel!
5 fra 1 stemme

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 25 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Dessert, Snack
Køkken Dansk
Antal 10 portioner

Ingredienser
  

  • 4 dl hvedemel
  • 1 spsk sukker
  • 4 dl mælk
  • 2 stk æg
  • 1 tsk bagepulver
  • 0,5 tsk salt
  • 2 tsk vaniljeekstrakt valgfrit
  • 115 g smeltet smør eller margarine

Sådan gør du
 

  • I en stor skål, sigt hvedemel, sukker, bagepulver og salt. Bland godt.
  • I en separat skål, pisk mælk, æg og vaniljeekstrakt (hvis du bruger det).
  • Lav en fordybning i midten af de tørre ingredienser, og hæld mælkeblandingen i. Pisk forsigtigt, indtil alt er godt blandet, og der ikke er klumper tilbage. Tilsæt det smeltede smør/margarine og rør, indtil dejen er jævn.
  • Forvarm dit vaffeljern i henhold til producentens anvisninger.
  • Når vaffeljernet er varmt, børst det let med smeltet smør eller brug en non-stick spray.
  • Hæld en passende mængde vaffeldej i midten af vaffeljernet (størrelsen afhænger af dit jern) og luk låget.
  • Bag vaflerne i henhold til producentens anvisninger, indtil de er gyldenbrune og sprøde (generelt omkring 3 minutter).
  • Brug en gaffel eller spatel til forsigtigt at løsne de runde, sprøde vafler fra vaffeljernet og server dem straks med dine foretrukne toppings.
  • Gentag processen med den resterende dej, indtil alle vafler er bagt. Hold gerne de færdige vafler varme ved at dække dem til.
Keyword Gammeldags vafler
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering