I denne artikel præsenterer jeg min bedste opskrift på glutenfri æblekage!
Her får du en lækker glutenfri æblekage, der både er velsmagende og fri for gluten. En skøn kage, som alle kan nyde uden bekymring.
Denne æblekage er bagt med mandelmel som hovedingrediens, hvilket gør den helt fri for gluten. Den er fantastisk sammen med en god kop kaffe til eftermiddagskaffen eller som dessert.
Kort sagt, jeg elsker denne glutenfri æblekage og kan varmt anbefale den!
Opskriften – Sådan gør du:
Glutenfri æblekage
Her får du en lækker glutenfri æblekage, der både er velsmagende og fri for gluten. En skøn kage, som alle kan nyde.
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 4 stk æbler
- 4 dl mandelmel
- 100 g mandelflager
- 3 dl sukker
- 2 spsk kanel
- 2 spsk rørsukker
- 2 stk æg
- 150 g smør
- 2 tsk bagepulver
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180°C.
- Skræl æblerne og skær dem i tynde både eller skiver.
- Dyp æblestykkerne i en blanding af kanel og rørsukker og læg dem til side.
- Pisk sukker og æg luftigt i en skål. Smelt smørret i en gryde på komfuret eller i en skål i mikroovnen og bland det derefter med sukker og æg.
- I en anden skål, bland mandelmel og bagepulver. Vend melblandingen i æggeblandingen.
- Smør en form, ca. 24 cm i diameter, og hæld dejen i.
- Pres forsigtigt dine æblestykker ned i kagen på oversiden. Top med mandelflager.
- Bag kagen i midten af ovnen ved 180°C i cirka 40 minutter.
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!