Glutenfri æblekage

Glutenfri æblekage – Opskrift

I denne artikel præsenterer jeg min bedste opskrift på glutenfri æblekage!

Her får du en lækker glutenfri æblekage, der både er velsmagende og fri for gluten. En skøn kage, som alle kan nyde uden bekymring.

Denne æblekage er bagt med mandelmel som hovedingrediens, hvilket gør den helt fri for gluten. Den er fantastisk sammen med en god kop kaffe til eftermiddagskaffen eller som dessert.

Kort sagt, jeg elsker denne glutenfri æblekage og kan varmt anbefale den!

Glutenfri æblekage

Opskriften – Sådan gør du:

Glutenfri æblekage

Her får du en lækker glutenfri æblekage, der både er velsmagende og fri for gluten. En skøn kage, som alle kan nyde.
5 fra 1 stemme

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 55 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 12 stykker

Ingredienser
  

  • 4 stk æbler
  • 4 dl mandelmel
  • 100 g mandelflager
  • 3 dl sukker
  • 2 spsk kanel
  • 2 spsk rørsukker
  • 2 stk æg
  • 150 g smør
  • 2 tsk bagepulver

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 180°C.
  • Skræl æblerne og skær dem i tynde både eller skiver.
  • Dyp æblestykkerne i en blanding af kanel og rørsukker og læg dem til side.
  • Pisk sukker og æg luftigt i en skål. Smelt smørret i en gryde på komfuret eller i en skål i mikroovnen og bland det derefter med sukker og æg.
  • I en anden skål, bland mandelmel og bagepulver. Vend melblandingen i æggeblandingen.
  • Smør en form, ca. 24 cm i diameter, og hæld dejen i.
  • Pres forsigtigt dine æblestykker ned i kagen på oversiden. Top med mandelflager.
  • Bag kagen i midten af ovnen ved 180°C i cirka 40 minutter.
Keyword Glutenfri æblekage
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering