I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på glutenfrit rugbrød!
Et glutenfrit rugbrød indeholder ikke rug, men forskellige glutenfrie ingredienser, der får det til at ligne rugbrød både i udseende og smag. Dette er et simpelt glutenfrit rugbrød med ingredienser, der er relativt nemme at finde i butikken.
Jeg elsker dette glutenfri rugbrød. Jeg foretrækker en lille brødform, men du kan også bage dette brød i en almindelig brødform i traditionel størrelse, selvom du får en meget lav brød i forhold til formen.
Dette brød er lækkert til morgenmad, ristet med smør, sammen med æg og lidt avocado. Det er faktisk en af mine favoritmorgenmad, og nogle dage spiser jeg det til frokost i stedet.
Jeg anbefaler stærkt dette glutenfrie rugbrød og synes virkelig, at det er det værd at lave!
Opskriften – Sådan gør du:
Glutenfrit rugbrød
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 2,5 dl mandelmel
- 1,75 dl brunt linsemel
- ½ tsk salt
- 2 tsk bagepulver
- 3 stk æg
- 2 spsk olivenolie
- 0,5 dl vand
- 2 spsk kommenfrø
Sådan gør du
- I en stor skål, kombiner mandelmel, linsemel, salt og bagepulver.
- Pisk æg, olie og vand i en anden lille skål.
- Kombiner de våde ingredienser med de tørre og bland derefter kommenfrøene i.
- Lad dejen stå i 2 minutter for at tykne.
- Overfør dejen til en smurt brødform (gerne 20×10 centimeter stor).
- Bag ved 180°C i midten af ovnen i 35-45 minutter.
- Tag ud og lad afkøle!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!