I denne artikel deler jeg en virkelig lækker opskrift på havrekager med smørcreme!
Vælg nemt mellem en vanilje- eller chokoladesmørcreme i denne opskrift ved at tilsætte enten vaniljesukker eller kakao til fyldet.
Den cremede fyldning giver en dejlig kontrast til de sprøde havrekager og tilføjer en vidunderlig smagsoplevelse til hver eneste bid!
Ikke alene smager disse smørfyldte havrekager fantastisk, de er også nemme at lave. Med blot nogle få ingredienser kan du skabe en imponerende og lækker kage, som vil glæde alle, der får smagen af den.
Opbevar et stykke af de smørfyldte havrekager i en lufttæt beholder ved stuetemperatur. Sørg for, at kagerne ikke udsættes for direkte sollys eller fugt, da dette kan påvirke deres konsistens og holdbarhed.
Hvis du ønsker at opbevare dem længere, kan du også fryse dem i en frysepose eller en fryseegnet beholder i op til flere uger. På den måde kan du altid have en lækker havrekage klar til at nydes, når lækkersulten melder sig! Lad dem tø op ved stuetemperatur.
Med både vaniljesmag eller chokoladesmag er disse havrekager med smørcreme bestemt blevet en favorit i kagedåsen. Prøv gerne opskriften selv med opskriften herunder! Hav det sjovt!
Opskriften – Sådan gør du:
Havregrynskager med smørcreme
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
Havreflarn
- 100 g smeltet smør
- 1,5 dl sukker
- 0,5 dl piskefløde
- 2 dl havregryn
- 2 dl hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 3 tsk vaniljesukker
Fyld
- 100 g stuetempereret smør
- 1,5 dl flormelis
- 3 tsk vaniljesukker eller kakao
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- Bland det smeltede smør og sukker, indtil det er godt kombineret.
- Tilsæt piskefløden og bland godt.
- I en separat skål blandes havregryn, hvedemel, bagepulver og vaniljesukker.
- Bland de tørre ingredienser med smør- og sukkerblandingen og rør, indtil du får en jævn dej.
- På en bageplade med bagepapir, sæt dejen ud med en teske. Lad nok plads mellem hver dejklat, da de vil flyde ud under bagningen.
- Bag havreflarnene i den forvarmede ovn i cirka 10-12 minutter, indtil de har fået en gylden farve. Hold øje med dem for at undgå, at de bliver brændt.
- Lad havreflarnene køle af på pladen i et par minutter, før du forsigtigt flytter dem til en bagerist for at køle helt af.
Til fyldet
- Pisk det stuetempererede smør, indtil det bliver let og luftigt.
- Tilsæt flormelis og vaniljesukker (eller kakao) og pisk, indtil alt er godt blandet, og du har en cremet fyldning.
- Når havreflarnene er helt kølet af, smør et generøst lag af den kræmefyldte fyldning på halvdelen af kagerne og tryk forsigtigt dem sammen som små “sandwiches”.
- Færdigt! Opbevar dine kræmefyldte havrekager i en lufttæt beholder ved stuetemperatur for den bedste konsistens og smag.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!