Hel kylling i stegeso

Hel kylling i stegeso – Opskrift

I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på mors kylling i stegeso!

Lav denne lækre opskrift på mors kylling i stegeso, der smager nøjagtigt som det gjorde i barndommen. Helt utroligt saftig og velsmagende kylling, der let tilberedes i stegeso, præcis efter mors opskrift!

Dette er en simpel og klassisk opskrift på kylling i stegeso efter mor’s gamle opskrift. Det er en opskrift for hele familien, som virkelig er elsket.

Jeg synes virkelig, at du skal udnytte skyen ved at koge den op i en gryde med 2 dl creme fraiche. Så får du en virkelig dejlig sauce, perfekt til kyllingen. Jeg kan godt lide at servere det med ris eller kartofler samt en god salat, præcis som mor kan lide det!

Kort sagt, jeg elsker denne opskrift på kylling i stegeso, for jeg synes virkelig, at det er værd at lave. Prøv gerne opskriften nedenfor!

Hel kylling i stegeso

Opskriften – Sådan gør du:

Hel kylling i stegeso

Her får du en guddommelig saftig og velsmagende kylling, der nemt tilberedes i stegeso, præcis efter mor's opskrift!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time 30 minutter
Samlet tid 1 time 40 minutter
Ret Main Course
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk hel kylling cirka 1,2 kg
  • 0,5 bundt rosmarin
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 stk gule løg
  • 2 stk gulerødder
  • 1 tsk salt
  • 2 knsp hvid peber
  • 2 tsk soja
  • 2 spsk vegetabilsk olie

Sådan gør du
 

  • Lad din stegeso stå nedsænket i koldt vand i mindst 10 minutter.
  • Bland din vegetabilske olie med salt, peber og soja.
  • Tilsæt halvdelen af rosmarinen samt al citronsaften i kyllingen. Fyld kyllingen med en løg skåret i både.
  • Placér kyllingen med brystet nedad i din stegeso sammen med en groft hakket løg og groft hakkede gulerødder, samt den anden halvdel af rosmarinen.
  • Pensl kyllingen med olieblandingen og sæt stegeso midt i ovnen med låget på.
  • Forvarm ovnen til 225°C og lad det tilberede i 1,5 time.
  • Tag ud af ovnen. Færdigt! Udnyt gerne skyen for at lave en lækker sauce ved at overføre den til en gryde og tilsætte 2 dl creme fraiche. Lad det koge op og smag eventuelt til med krydderier.
  • Server gerne kyllingen med kogt ris eller ovnbagte kartofler samt en dejlig salat.
Keyword Hel kylling i stegeso
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering