I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på hindbærsyltetøj med syltesukker!
Dette hindbærsyltetøj med syltesukker er en perfekt måde at udnytte hindbærhøsten på eller hvis du bare ønsker at lave syltetøj med enhver type hindbær. Friske og frosne hindbær fungerer godt!
Hindbærsyltetøj med syltesukker har nogle fordele. Syltesukkeret gør det lettere at lave syltetøjet og gør desuden hindbærsyltetøjet mere holdbart. Perfekt, så du ikke føler det pres for at spise syltetøjet hurtigt.
Jeg kan lide mit hindbærsyltetøj helt glat, men hvis du vil have lidt stykker i det, skal du blot sørge for at tilføje det i opskriften!
En ting at overveje er, om du ønsker at sterilisere (rense) dit glas for ekstra lang holdbarhed af hindbærsyltetøjet.
Opskriften – Sådan gør du:
Hindbærsyltetøj med syltesukker
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 4 dl (240 g hindbær), friske eller frosne
- 3 dl syltesukker
- 3 tsk vaniljesukker
- 3 spsk vand
- 3 tsk citronsaft
Sådan gør du
- I en gryde, gerne med tyk bund, bland hindbær, vaniljesukker, citronsaft og vand.
- Lad indholdet i gryden koge op og kog i cirka 10 minutter. Hindbærrene skal koge ud.
- Tag gryden af komfuret.
- Blend alle stykker i blandingen med en stavblender eller blender, så det hele er glat og uden klumper.
- Tilsæt sukkeret og lad det koge op igen på komfuret i cirka 10 minutter. En test for at kontrollere, om det er færdigt, er at tilsætte et par dråber af syltetøjet på en tallerken og derefter stille det i køleskabet. Hvis det stivner en smule og viser en god konsistens, er syltetøjet klar. Hvis det er for løst, koger du lidt mere, og hvis det er for fast, kan du tilsætte lidt ekstra vand og koge videre i et øjeblik.
- Tilsæt din færdige hindbærsyltetøj i et rent glas med låg og stil det i køleskabet.
- Nyd dit hindbærsyltetøj med syltesukker!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!