I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på tangsalat!
Prøv en anden type salat med denne opskrift på tangsalat. Tangsalat er ikke kun lækkert og utroligt nemt at forberede, det er også fyldt med sundhedsmæssige fordele! Hurtigt, nemt og lækkert!
Tangsalat er perfekt, når den kombineres med en skål sushi eller din yndlingsasiatiske suppe! I modsætning til hvad man tror, kan man faktisk lave den derhjemme på kun 10 minutter! Denne lækre tangsalat i japansk stil serveres typisk som en forret til japansk mad og sushi-barer. Den perfekte syrlige side ret, der passer til enhver måltid!
Denne opskrift er virkelig værd at lave, og det er ikke så svært, som man først kan tro! Utroligt velsmagende med dejlige toner af salt, sødme og syrlighed. Kort sagt, præcis som man ønsker det i en virkelig god og hurtig tangsalat! Lige herunder kommer opskriften!
Opskriften – Sådan gør du:
Hjemmelavet tangsalat
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 55 g tørret tang
- 2 stk skalotteløg fint hakket
- 3 spsk sojasauce
- 2 spsk risvineddike
- 2 spsk mirin sødt risvin, alternativt lidt hvidvin med lidt sukker
- 2 spsk sesamolie
- 2 knivspids cayennepeber
- 2 tsk ingefær revet
- 1 stk lille rød chili valgfrit
- 1 spsk sesamfrø valgfrit
Sådan gør du
- Skyl tangen og læg den derefter i en skål med mindst 5 gange mængden af vand. Lad det stå i ca. 10 minutter, indtil det er fugtigt og blødt.
- Bland i mellemtiden de resterende ingredienser i en salatskål, undtagen sesamfrøene.
- Hæld vandet fra tangen og pres den forsigtigt for at fjerne overskydende vand. Hak eller klip det med en saks og læg det derefter i salatskålen.
- Rør rundt, smag til og tilsæt mere krydderi, hvis det er nødvendigt. Pynt med valgfrie sesamfrø og lidt chili, hvis du ønsker det, og server derefter!
- Nyd din tangsalat!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!