I denne artikel deler jeg mit yndlingsopskrift på honningkager!
Er du på udkig efter en hurtig sød godbid med honning som naturligt sødemiddel? Prøv disse honningkager med jordnøddesmør. Honning er en virkelig lækker ingrediens i kager, der virkelig kommer til sin ret i disse skønne honningkager.
Hvis du elsker kager, som vi gør, har du måske allerede smagt den utroligt gode smag af honningkager med jordnøddesmør. Det er kager, der virkelig er lækre og hurtigt bliver favoritter til kaffen!
Honning er sukker, men det adskiller sig fra almindeligt sukker. Udover den gode sødme, som vi alle kender, fungerer honning som en ingrediens, der gør kagerne saftige. Perfekt til disse honningkager, der laves på en enkelt bageplade og giver cirka 25 kager!
Opskriften – Sådan gør du:
Honningkager
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 2,5 dl honning
- 2,5 dl jordnøddesmør
- 5 dl hvedemel
- ½ tsk salt
- ½ tsk bagepulver
- 1 stk æg
- 1 tsk vaniljeekstrakt
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180°C og forbered en bageplade med bagepapir.
- Bland jordnøddesmør og honning godt. Når det er godt blandet, tilsæt æg og vaniljeekstrakt og rør godt rundt.
- Kombinér bagepulver og salt med mel i en separat skål.
- Tilsæt melblandingen til jordnøddesmør- og honningblandingen, tilsæt lidt ad gangen, indtil det er godt blandet og danner en dej.
- Form dejen til kugler, der placeres på bagepladen. Brug en gaffel til forsigtigt at trykke kuglerne ned og give dem de karakteristiske streger.
- Bag i 10-11 minutter i midten af den forvarmede ovn, indtil kagerne begynder at blive gyldenbrune.
- Tag ud af ovnen, lad dem hvile på pladen i 1 minut, og lad dem derefter køle af på en bagerist.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!