I denne artikel giver jeg min bedste opskrift på karamel uden fløde!
Denne flødefri karamel er en fantastisk topping til is, kage, tærte og frugtsalat. Mange karamelopskrifter kræver normalt fløde, men ikke denne!
Denne enkle flødefri karamelopskrift bruger i stedet mælk og smør, som er ingredienser, man ofte har derhjemme.
Hvis du vil lave en lækker karamel uden at skulle købe fløde, er denne opskrift helt perfekt!
Jeg er vild med denne flødefri karamelopskrift og anbefaler den, når du vil have en enkel, hurtig og lækker karamel!
Opskriften nedenfor giver cirka 2,5 dl karamel, hvilket svarer til omkring 8 portioner.
Opskriften – Sådan gør du:
Karamel uden fløde
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 2,5 dl sukker
- 1,25 dl vand
- 1,25 dl varm mælk
- 1 knsp salt
- 1 spsk usaltet smør
Sådan gør du
- Samle ingredienserne på en arbejdsflade.
- Bland sukker og vand i en lille gryde. Sæt gryden på middelhøj varme og dæk den med et låg.
- Når vandet koger, fjern låget. Rør ikke i gryden på dette tidspunkt. Hvis din karamel koger ujævnt, kan du forsigtigt røre rundt i gryden for at jævne den.
- Kog blandingen, indtil den får en gyldenbrun farve. Når den er mørk ravfarvet, fjern den fra varmen og tilsæt forsigtigt mælken under omrøring.
- Når mælken er tilsat, sæt gryden tilbage på middel varme. Pisk blandingen sammen og lad den koge i 1 minut, indtil karamellen tykner en smule. Tilsæt saltet og rør godt rundt, indtil blandingen er velblandet og flydende.
- Når alt er godt blandet, sluk for varmen. Tilsæt smørret og pisk det sammen.
- Lad din karamel køle af før servering, og nyd den derefter!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!