Karamelsauce

Karamelsauce – Opskrift

I denne artikel giver jeg dig min bedste opskrift på en virkelig lækker karamelsauce!

Karamelsauce er en tidløs klassiker, der tilføjer en rig og sød smag til en række forskellige desserter. Den vidunderlige karamelsmag og saucens cremede konsistens gør den til den ultimative sauce til is, tærter, frugt og meget mere.

Du kan også tilpasse smagen efter dine egne præferencer ved at tilføje lidt ekstra salt eller vaniljeekstrakt.

Ud over is og kager, skal du bare prøve denne dejlige sauce sammen med en friskbagt æbletærte. Eller sammen med friske jordbær! Mulighederne er uendelige, og det er kun din fantasi, der sætter grænserne for, hvordan du kan bruge denne skønne karamelsauce.

Karamelsaucen kan opbevares i køleskabet i op til to uger. Ved servering kan du varme den lidt op i mikrobølgeovnen eller i en gryde på komfuret for at gøre den mere flydende igen, hvis du ønsker det.

Her kommer opskriften, jeg håber, at du vil kunne lide den lige så meget som vi gør derhjemme!

Karamelsauce

Opskriften – Sådan gør du:

Karamelsauce

En himmelsk smagsoplevelse, der vil forbedre alle typer desserter, fra is, tærter og kager til bær og frugtsalater!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Dessert
Køkken Dansk
Antal 1 skål

Ingredienser
  

  • 1,5 dl sukker
  • 1,5 dl piskefløde
  • 50 g smør
  • 1 tsk vaniljeekstrakt valgfrit
  • 1 knivspids salt

Sådan gør du
 

  • Hæld sukkeret i en gryde og varm det op ved middelhøj varme. Rør forsigtigt rundt med en træske eller en piskeris, indtil sukkeret smelter og bliver en gylden karamelfarve. Sørg for at røre hele tiden for at undgå, at sukkeret brænder på.
  • Når sukkeret er smeltet og har fået en flot karamelfarve, fjern gryden fra varmen og tilsæt smørret. Vær forsigtig, da smørret kan få karamellen til at boble op.
  • Rør rundt, indtil smørret er smeltet helt og blandet godt med karamellen. Tilsæt derefter piskefløden forsigtigt og fortsæt med at røre, indtil det hele er godt blandet.
  • Sæt gryden tilbage på komfuret og lad karamelsaucen simre ved lav varme i cirka 5-7 minutter, eller indtil saucen er blevet en smule tykkere. Rør af og til for at undgå, at saucen brænder fast i bunden.
  • Fjern gryden fra varmen og tilsæt vaniljeekstraktet (hvis du bruger det) og salt. Bland godt.
  • Lad karamelsaucen køle lidt af, inden du hælder den i en skål eller et glas til opbevaring. Den vil tykne yderligere, når den køler ned.
  • Færdigt! Server karamelsaucen som tilbehør til is, tærter, frugt eller hvad du foretrækker. Nyd!
Keyword Karamelsauce
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering