I denne artikel gennemgår jeg min yndlingsopskrift på enkle, men superlækre keto-pandekager.
Denne opskrift består af 7 ingredienser og giver pandekager med mandelmel og kokosmel. Pandekagerne er lette, luftige og lækre. Det gør dem til de bedste keto-pandekager, jeg nogensinde har prøvet!
Disse keto-pandekager med mandelmel og kokosmel kan meget vel være den bedste keto-version af pandekager nogensinde. De er superluftige og en smule søde.
En af mine yndlings ting ved disse pandekager er, at de er keto-venlige med lavt kulhydratindhold, og de kan også laves paleo. At lave pandekagerne med mandelmel og kokosmel gør dem både keto- og paleo-venlige!
Ved du hvad det absolut bedste er? Disse keto-pandekager kræver kun syv ingredienser.
Alle ingredienser er ret almindelige, hvis du laver keto-mad eller glutenfri mad fra tid til anden. Jeg har dem stort set altid ved hånden.
Det eneste, som nogle paleo-tilhængere måske vil have indvendinger imod, kan være stevia, som er et naturligt sødemiddel, man kan finde i supermarkedet. Hvis det er tilfældet, kan du bruge kokossukker eller ahornsirup, hvis du foretrækker det. Det er trods alt kun en lille mængde sødemiddel.
Brug den type sødemiddel, du ønsker. Juster selvfølgelig mængden af sødemiddel afhængigt af, hvor søde du kan lide dine keto-pandekager.
Forberedelsestiden til disse pandekager tager kun få minutter. At lave dejen er en simpel proces med at piske alle ingredienserne sammen.
Derefter er det bare den velkendte proces med at lave pandekager. Opvarm en godt olieret pande og steg et par minutter på hver side, indtil al dejen er brugt. En morgenmad eller brunch bliver ikke meget nemmere end det!
Denne opskrift på pandekager med lavt kulhydratindhold giver en temmelig stor portion. Jeg får typisk omkring 12 pandekager, hver med en diameter på ca. 7 cm. Mængden er perfekt til at have rester til ugen, fodre en hel familie eller endda fryse ned.
Jeg smed nogle af disse keto-pandekager i fryseren, så snart de var kølet af. Senere blev jeg meget glad, da jeg opdagede, at det fungerede perfekt! De fryser lige så godt som traditionelle pandekager og laver en perfekt simpel keto-morgenmad (eller snack eller endda frokost) at tage med på arbejde. Så hvis du kan lide at planlægge måltider eller bare have fryserretter klar, vil du sandsynligvis gerne lave en ekstra portion eller to for at have ved hånden.
Hvis du foretrækker en mindre portion, så ingen problemer! Du kan nemt halvere opskriften. Andre mængder kan være lidt svære at måle, men det burde ikke være et problem at opbevare resterne. Hvis du ikke ønsker at fryse dem, holder de sig også godt i køleskabet i næsten en uge.
Opskriften – Sådan gør du:
Keto pandekager
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1,25 dl mandelmel anbefales blancheret & fintmalet
- 2 spsk kokosmel
- 2 spsk stevia/andet sødemiddel
- 1 tsk bagepulver
- 5 stk æg
- 0,8 dl usødet mandelmælk eller valgfri mælk; kan være nødvendigt med mere – se instruktionerne
- 0,5 dl avocadoolie eller en olie med neutral smag, der er flydende ved stuetemperatur
- 1 tsk vaniljeekstrakt valgfrit, men anbefales
- 1 knivspids havsalt valgfrit, men anbefales
Sådan gør du
- Pisk alle ingredienserne sammen i en skål til en glat dej. (Dejen skal have samme konsistens som typisk pandekagedej. Hvis den er for tyk, tilsæt lidt mere mælk. Tilsæt ikke for meget, ellers bliver pandekagerne for “våde”.)
- Forvarm en oliepande på komfuret over medium-lav til medium varme. Hæld dejen på den varme pande og form til cirkler. Dæk til og steg i ca. 1,5-2 minutter, indtil der begynder at dannes bobler. Vend derefter og steg yderligere 1,5-2 minutter, indtil de er gyldne på den anden side. Gentag med resten af dejen.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!