Kogt blomkål

Kogt blomkål – Opskrift

I denne artikel giver jeg min yndlingsopskrift på kogt blomkål!

Sådan koger man blomkål, det tager kun 10 minutter, og så er det klar! Kogt blomkål er lækkert, velsmagende, sundt, kaloriefattigt og lækkert!

Kog blomkålen og server den som den er, med lidt salt og peber. Et andet alternativ er at tilføje lidt smør for at få en mere cremet tilbehør til f.eks. kød, fisk eller tofu!

Variér tilberedningstiden et sted mellem 5-10 minutter, afhængigt af hvor store blomkålsstykkerne er, og hvor mør du ønsker din blomkål.

Normalt store blomkålsskiver koges bedst i 5 minutter, og store stykker i op til 10 minutter. Når blomkålen let kan gennembore med en gaffel, er den klar.

Nogle få sorte pletter på overfladen af blomkålshovedet er normale. Skær bare disse stykker af, inden du koger dem. Hvis de sorte stykker går igennem blomkålen, er blomkålen dårlig og bør ikke spises.

Gem gerne det vand, du kogte blomkålen i, hvis du laver en sauce; det kan bruges til at fortynde og smage saucen til!

Kogt blomkål

Opskriften – Sådan gør du:

Kogt blomkål

Sådan koger jeg blomkål, så det bliver rigtig godt. Det tager kun 10 minutter, og så er det klar! Kogt blomkål er lækkert, velsmagende, sundt, kaloriefattigt og lækkert!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 5 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Hovedret, Småretter
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 1 stk blomkålshoved
  • 1 l vand eller nok vand til at dække blomkålen i gryden
  • 1 spsk salt til vandet
  • valgfrit: 2 spsk smeltet smør
  • valgfrit: 1/2 tsk hvidløgspulver
  • valgfrit: 1/2 tsk løgpulver
  • salt efter smag
  • peber efter smag

Sådan gør du
 

  • Del blomkålsskiverne fra stilken, og tilsæt skiverne til en mellemstor gryde. Dæk med vand. Tilsæt mere vand, hvis 1 liter ikke dækker alle stykkerne.
  • Tilsæt 1 spsk salt i vandet. Varm op til kogepunktet.
  • Lad det småkoge i 5-7 minutter, kontroller derefter blomkålen ved at stikke den med en gaffel. Hvis du bruger denne blomkål til en anden kogt opskrift, skal gaffelen knapt gennembore ydersiden af blomkålen. Hvis du planlægger at spise blomkålen som den er, skal du koge den, indtil en gaffel nemt går igennem hele stykket (ca. 10 minutter i alt).
  • Valgfrit: Mens blomkålen koger, kan du hvis ønsket smelte smørret i en lille gryde og tilsætte hvidløgspulveret og løgpulveret i smørret. Rør godt. Fjern gryden fra varmen, når smørret er helt smeltet.
  • Når blomkålen er kogt færdig, hældes den af i en sigte for at dryppe af og overføres til en vandfri gryde. Smag til med salt og peber og server, eller tilsæt smørblandingen og rør godt. Serveres varmt.
  • Nyde din kogte blomkål!
Keyword Kogt blomkål
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering