I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på kokoskage!
I en kokoskage indgår der kokos i kagens dej, hvilket giver en sprød men klæbrig konsistens, der gør kagen vidunderlig! Top gerne med smeltet chokolade, efter den er afkølet, hvis ønsket!
Her er en super lækker kage, hvor kokos er i centrum. Den smager fantastisk med is eller flødeskum, eller måske med friske bær? Denne kokoskage vil jeg sige er sprød, men samtidig med en dejlig tekstur, der matcher kagens smag.
Opbevar eventuelle rester i køleskabet i op til tre dage. Kagen kan også fryses ned for længere holdbarhed.
Jeg elsker denne kage til eftermiddagskaffe, og den har imponeret alle, der har smagt den! Kort sagt synes jeg bestemt, den er værd at lave!
Opskriften – Sådan gør du:
Kokoskage
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1,5 dl kokosflager
- 2,5 dl sukker
- 200 g smør
- 4 stk æg
- 3 dl hvedemel
- 3 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- Beklæd en springform med bagepapir.
- Smelt smørret på komfuret eller i en skål i mikroovnen.
- Hæld smørret over i en skål og tilsæt de øvrige ingredienser. Rør det sammen, indtil du har en jævn dej (overbland ikke).
- Hæld dejen i springformen og bag den i midten af ovnen i cirka 25-30 minutter.
- Lad kagen køle af i en time inden servering.
- Nyd din kokoskage!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!