Kold bearnaise

Kold bearnaise – Opskrift

I denne artikel deler jeg min bedste opskrift på kold bearnaise!

Her er en perfekt og nem opskrift på kold bearnaise, som er ideel til grill, ovnstegte kartofler og meget mere!

En god, kold bearnaise forbedrer altid måltidet og er en ægte klassiker til grillet mad. Jeg elsker den sammen med et stykke kød eller grillede grøntsager, og den fungerer også utroligt godt sammen med ovnstegte kartofler.

Bearnaise er en klassisk fransk sauce, som oprindeligt kommer fra Béarn i det sydlige Frankrig og har en blød og cremet konsistens. En kold bearnaise fremstilles ved at piske ingredienserne til en glat og blank sauce. Da saucen er kold, kan den serveres direkte uden opvarmning.

Kold bearnaise passer særligt godt som sauce til grillet kød, fisk eller grøntsager, men den kan også serveres som en dip til snacks eller som en salatdressing. Generelt set er kold bearnaise en velsmagende og alsidig sauce, som passer godt til mange forskellige retter.

Kold bearnaise kan opbevares i køleskabet i en tætsluttende beholder indtil brug. Saucen holder sig frisk i køleskabet i op til et par dage, men det er bedst at bruge den så hurtigt som muligt efter tilberedning for den bedste smagsoplevelse.

Kold bearnaise

Opskriften – Sådan gør du:

Kold bearnaise

Her er en perfekt og nem opskrift på kold bearnaise, som er ideel til grill, ovnstegte kartofler og meget mere!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 10 minutter
Samlet tid 15 minutter
Ret Sauce
Køkken Dansk, Fransk
Antal 6 portioner

Ingredienser
  

  • 150 g smør
  • 1,5 spsk tørret estragon
  • 3 stk æggeblommer
  • 1,5 dl rapsolie
  • 1 spsk hvidvinseddike
  • salt efter smag
  • hvid peber efter smag

Sådan gør du
 

  • Smelt smørret og tag det straks af varmen. Lad det køle ned til stuetemperatur. Bland estragon og hvidvinseddike i en separat skål og lad det stå, mens smørret smelter.
  • Pisk æggeblommerne, gerne med en elpisker. Tilsæt derefter rapsolie og fortsæt med at piske, indtil det tykner.
  • Tilsæt smørret til æggeblommerne. Tilsæt også blandingen af estragon og hvidvinseddike.
  • Krydr med salt og hvid peber efter smag og sæt lidt på køl inden servering.
  • Nyd din kold bearnaise!
Keyword Kold bearnaise
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering