Kvædemarmelade

Kvædemarmelade – Opskrift

I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på kvædemarmelade!

Vidste du, at de første opskrifter på marmelade faktisk blev lavet med kvædefrugt? Her er en traditionel opskrift på kvædemarmelade, der også inkluderer citroner.

Kvædemarmelade er en dejlig efterårsgodbid, helt klart værd at lave. Hvis du aldrig har lavet marmelade eller gelé før, er dette en god opskrift at prøve først, da den er simpel og lettere at lave end de fleste andre marmeladeopskrifter, der kræver, at frugten når et gelestadie.

Denne kvædemarmelade er en smidig og lækker marmelade lavet af kvæde, sukker og citronsaft. Du kan nyde den året rundt ved at smøre den på ristet brød, i grød eller som tilbehør til din ostetallerken.

Kvæde er beslægtet med både æbler og pærer. Når de tilberedes, er de perfekte til marmelade, gelé og sennep.

Kvædemarmelade

Opskriften – Sådan gør du:

Kvædemarmelade

Her er en traditionel opskrift på kvædemarmelade, der også inkluderer citroner.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 1 time 15 minutter
Samlet tid 1 time 35 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk, Fransk
Antal 4 liter

Ingredienser
  

  • 1,6 kg kvædefrugt
  • 1,2 liter vand
  • 5 stk citroner halverede
  • 14,5 dl sukker

Sådan gør du
 

  • Saml ingredienserne.
  • Skyl kvæderne grundigt under koldt rindende vand og skrub dem godt for at fjerne al pels. Skræl dem ikke. Kvædeskallen er en kilde til pektin, et naturligt fortykningsmiddel, der letter marmeladekogningen. Skær dem i skiver med en skarp kniv, da skallen er meget hård. Da kvædemassen hurtigt bliver brun, når du skræller dem, kan du lægge dem i en stor skål med vand og citronsaft for at bremse oxidationen.
  • Fjern alle kerner, frø osv. og bind dem i et stykke stof.
  • Læg frugten i en gryde med vand sammen med de reserverede kerner og frø inde i stoffet.
  • Skær citronerne tyndt som til marmelade og tilsæt dem til gryden.
  • Simrer indtil frugten er ret mør, cirka 45 til 60 minutter. Vær omhyggelig med, at frugten ikke koger over.
  • Opvarm sukkeret ved at placere det i en stålskål i en ovn ved 120 °C i 5 minutter eller i mikrobølgeovnen i 1 minut. Rør det opvarmede sukker i gryden med frugt.
  • Bring det i kog, indtil din kvædemarmelade får en smuk rig lyserød farve. Test en smule af marmeladen på en tallerken, der er kølet i køleskabet. Læg en lille mængde marmelade på tallerkenen. Hvis der hurtigt dannes en hinde på toppen, og den glider af tallerkenen i en klumpet formation, er den klar.
  • Hæld kvædemarmeladen i steriliserede glas og luk lågene. Vend glassene med låg med et klæde eller klud for at holde lågene steriliserede.
  • Når marmeladen er kold, tør glassene af og påsæt etiket. Opbevar det et køligt, mørkt sted, så holder det mindst 12 måneder.
Keyword Kvædemarmelade
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering