Kyckling sous vide bringer kylling til et nyt niveau. At tilberede kyllingen sous vide giver dig mulighed for at lave perfekt saftig og mørt kylling med fantastiske resultater hver gang. Sig hej til saftig og velsmagende kylling, og farvel til de dage, hvor kyllingen var tør!
Opskriften, vi gennemgår i denne artikel, er en grundopskrift, der fungerer godt, men du kan tilpasse den efter dine ønsker med hensyn til krydderier og marinader. Marinaden skal ned i sous vide-posen! Hvis du vil marinere kyllingen, skal marinaden i vakuumposen! Kyckling sous vide fungerer bedst med kylling uden skind!
Med eller uden ben? Det første skridt er at beslutte, om du vil bruge kylling med eller uden ben. Uanset dit valg vil sous vide-metoden resultere i mørt og saftigt kød.
Vi foretrækker dog kyllingebryst uden ben og skind, da det er magert og alsidigt, og det bliver også saftigt takket være sous vide.
Stykke | Tid | Bedste tid |
Benfrie kyllingebryst | 1 til 3 timer | 1 1/2 time |
Kyllingebryst med ben | 2 til 4 timer | 3 timer |
Vigtige pointer
En vigtig del af at lave sous vide er at placere ingredienserne i en lufttæt pose eller beholder. De to mest almindelige teknikker til at pakke dine ingredienser er:
- vakuumforsegling
- vandforseglingsteknikken
Vakuumforsegling: En vakuumforsegler fjerner al luft og forsegler indholdet i en pose ved hjælp af vakuum. Denne proces sikrer, at kylling og andre kød er lufttæt og ordentligt forseglet.
Vandforseglingsteknikken er en teknik, hvor du først lægger din mad i en sous vide-pose. Sænk derefter posen ned i en beholder med vand og lad trykket tvinge al luft ud af posen. Når al luft er ude, træk op og du er klar!
Begge metoder fungerer for kyllingebryst. Bemærk, at hvis du tilføjer en marinade i posen, skal din vakuumforsegler kunne forsegle væsker. Hvis ikke, brug vandforseglingsteknikken.
Tid og temperatur:
Tids- og temperaturguiden nedenfor er resultatet af omfattende test og hjælper med sous vide af kylling.
Tekstur | Anbefalet temperatur | Bedste temperatur |
Blød og mørt | 60 – 65 °C | 60°C |
Mør og trådet | 65,5C – 70,5 °C | 65,5°C |
Fast og saftig | 71 – 75 °C | 74°C |
Vores personlige favorit er at tilberede kyllingebryst ved 60C i 1 1/2 time. At tilberede kødet i denne tid resulterer i en mørt, saftig fjerkræ, som Thomas Keller ville være stolt af. Desuden sikrer tilberedning ved en temperatur på 140F, at kyllingen er fuldt tilberedt med en fantastisk konsistens.
Frossen eller optøet kylling? Kan du bruge frossen kylling til sous vide? Det korte svar er: absolut! Det eneste, du skal justere, er tilberedningstiden.
Hvis du tilbereder frossen kyllingebryst sous vide, anbefaler vi at tilføje en ekstra time til tilberedningstiden, altså 2,5 timer i sous vide-badet for et frossent kyllingebryst.
At tilberede frossen mad sous vide er en ekstremt praktisk og sikker måde at forberede dit protein på. Tag bare maden direkte fra køleskabet, pak den om (hvis du ikke ved, om posen er sous vide-sikker) og lad sous viden gøre sin magi.
Opskriften – Sådan gør du:
Kylling sous vide
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 4 stk benfrie kyllingebryst uden skind
- 2 kviste frisk timian
- Salt, peber eller andre krydderier efter smag
Sådan gør du
- Sous vide: Indstil din sous vide på 60°C. Krydr kyllingebrystene let og placer dem i en sous vide-pose med timian. Fjern luften, og kog i 1,5 time.
- Stegning: Fjern kyllingen fra posen, tør den af, krydr yderligere, og steg hurtigt på en varm pande for at give den en lækker skorpe.
- Servering: Efter at kyllingen har hvilet i 5 minutter, server og nyd!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!