Laks i airfryer

Laks i airfryer – Opskrift

I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på laks i airfryer!

En perfekt laks i airfryer tager kun 7 minutter og giver den blødeste og saftigste laks med en dejlig sprød overflade hver gang.

Airfryer

Da jeg fik en airfryer i julegave, tænkte jeg, at det blot ville blive endnu en lille køkkenapparat, som jeg sjældent ville bruge. Men hvor tog jeg fejl! Jeg elsker min airfryer, især til at tilberede laks! Airfryers minder mig om Darth Vaders maske, men det er virkelig en fantastisk maskine.

I airfryeren bliver laksen sprødere, saftigere og altid perfekt tilberedt på utroligt kort tid. Der er ingen opvarmningstid, og rengøringen er minimal. Airfryeren holder saften inde i laksen, hvilket gør rengøringen mindre omfattende end man skulle tro, og det giver mere tid til at nyde måltidet.

Det er bedst ikke at overfylde airfryeren. Du skal blot placere laksen/laksfileterne i airfryer-kurven og indstille din airfryer til den anbefalede tid. Så simpelt er det!

Laks i airfryer

En af fordelene ved airfryeren er, at det er nemt at sætte noget ind igen i et minut, hvis du ønsker det mere tilberedt. Du kan også åbne den mens den arbejder for at sikre, at laksen ikke bliver for tilberedt. Jeg indstiller altid min timer til lidt mindre tid end tilberedningstiden, så jeg kan holde øje.

Tiderne for tilberedning i opskriften vil variere for laks, afhængigt af fiskens starttemperatur og laksens tykkelse. Indstil altid din airfryer til lidt kortere tid end du tror, indtil du bliver mere vant til tilberedningstiderne for din maskine.

Laks i airfryer

Opskriften – Sådan gør du:

Laks i airfryer

En perfekt laks i airfryer tager kun 7 minutter og giver den blødeste og saftigste laks med en dejlig sprød overflade hver gang.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 3 minutter
Tilb. tid 7 minutter
Samlet tid 10 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 4 stk laksfileter med ensartet tykkelse 2,5-4 cm tykke
  • 4 tsk olivenolie
  • 4 tsk paprika
  • Rigeligt krydret med salt og groft peber

Sådan gør du
 

  • Fjern eventuelle ben fra din laks, hvis nødvendigt, og lad fisken stå ude i en time, så den når stuetemperatur. Gnid hver filet med olivenolie og krydr med paprika, salt og peber.
  • Læg laksen i airfryerens kurv. Indstil til 200 grader Celsius i 7 minutter for 2,5-4 cm tykke laksfileter.
  • Når timeren ringer efter 7 minutter, åbn kurven og tjek laksen med en gaffel for at sikre, at den er tilberedt som ønsket. Hvis ikke, fortsæt et minut mere!
  • Når laksen er færdig, tag den ud og nyd din laks i airfryer! Pres gerne lidt citronsaft over laksen ved servering.
Keyword Laks i airfryer
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering