Langtidshævet brød

Langtidshævet brød – Opskrift

I denne artikel deler jeg min yndlingsopskrift på langtidshævet brød!

Dette langtidshævede brød med kun 4 ingredienser bliver hurtigt en favorit af mange grunde. En af grundene til, at det er så populært, er, at man ikke behøver at ælte dejen. Det får også en fantastisk skorpe og minder om surdejsbrød, men er så meget nemmere at lave!

Jeg laver dette brød mindst en gang om måneden. Det giver et virkelig godt hjemmebagt brød og er så enkelt at lave!

Den langsomme hævning er det, der giver brødet den fantastiske smag, og bagemetoden giver det den utroligt sprøde skorpe. Super nemt, ikke?

Da man bager det langtidshævede brød i en støbejernsgryde med låg først ved høj temperatur, skabes der damp indeni gryden, hvilket giver os en god skorpe på brødet. De sidste 15 minutter tager du låget af og bager brødet færdigt. I løbet af denne tid får brødet en vidunderlig gyldenbrun farve med en utrolig skorpe.

Hvis du ikke har en støbejernsgryde, ville en metalgryde fungere lige så godt, bare sørg for, at den kan tåle 230 grader Celsius. Hvis din gryde ikke har et låg, kan du dække gryden med kraftig aluminiumsfolie, sørg bare for at lukke den godt til.

Jeg synes helt klart, det er værd at prøve at lave langtidshævet brød. Det er et sjovt projekt, og smagen er perfekt!

Langtidshævet brød

Opskriften – Sådan gør du:

Langtidshævet brød

Dette langtidshævede brød med kun 4 ingredienser bliver hurtigt en favorit af mange grunde. Det får også en fantastisk skorpe og minder om surdejsbrød, men er så meget nemmere at lave!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 12 timer
Samlet tid 12 timer 10 minutter
Ret Morgenmad, Snack
Køkken Dansk
Antal 1 brød

Ingredienser
  

  • 7,25 dl hvedemel
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk tørret bagegær
  • 3,5 dl stuetemperatur vand

Sådan gør du
 

  • Form dejen: Bland mel, salt og gær i en stor skål. Du behøver ikke at aktivere gæren først, selvom vi bruger tørret gær. Langhævningen af brødet gør tricket. Hæld vandet i skålen og bland med en spatel eller træske, indtil det er godt blandet.
  • Lad det hæve: Dæk skålen med et viskestykke og lad den stå på køkkenbordet ved stuetemperatur eller i din ikke-opvarmede ovn i 12 til 24 timer for langhævning.
  • Forvarm ovnen: Tag eventuelt dejen ud af ovnen efter hævningen, og sæt din støbejernsgryde (med en kapacitet på mindst 3,5 liter) ind i ovnen. Forvarm ovnen til 230°C, så også støbejernsgryden bliver 230°C varm. Typisk fungerer det sådan, at når ovnen når 230°C, bør din støbejernsgryde også være tilstrækkelig varm. Tag gryden (som er meget varm) ud af ovnen og sæt den f.eks. på et grydeunderlag. Fjern låget fra den. Brug ovnhandsker, så du ikke brænder dig.
  • Form dejen: Mejl hænderne med mel og drys også lidt mel over dejen. Fjern forsigtigt dejen fra skålen med melede hænder og form den groft til en kugle. Drys lidt ekstra mel direkte i bunden af gryden. Tag dejkuglen og sæt den ned i gryden. Dæk gryden med låget og sæt den tilbage i ovnen. Alternativt kan du også lægge dejkuglen på et stykke bagepapir, løft derefter bagepapiret op og sæt det ned i gryden, med bagepapir og det hele. Dette kan også sikre, at dit brød ikke klistrer fast i bunden af gryden. Jeg har opdaget, at hvis jeg bruger bagepapir, brunes brødet ikke så meget på siderne, men det er stadig sprødt og lækkert.
  • Bag brødet: Bag i 30 minutter med låget på, tag derefter låget af og bag yderligere 15 til 20 minutter, indtil det er gyldenbrunt. Tag brødet ud af gryden; det skal nemt glide ud. Lad det køle helt af, før du skærer i det og serverer.
  • Nyd dit langtidshævede brød!
Keyword Langtidshævet brød
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering