LCHF brød

LCHF-brød – Opskrift

I denne artikel giver jeg min bedste opskrift på LCHF-brød lavet af mandelmel!

Dette er en af de nærmeste metoder, jeg er kommet til et “kulhydratfrit brød”. Konsistensen er også ret tæt på et almindeligt hvedemelbrød. Denne opskrift på hvidt LCHF-brød har 1 gram netto kulhydrater pr. skive og smager virkelig godt!

Jeg har for nylig eksperimenteret en smule med LCHF-brød og lavede for nylig et LCHF-brød med hytteost. Denne gang var det tid til mandelmel, da jeg havde fået et tip fra en ven om, at det skulle være godt til LCHF-brød.

Det blev virkelig godt! Dette LCHF-mandelmelsbrød er en mere kompakt hvid brød i forhold til et klassisk hvedemelsbrød. Den behagelige overraskelse med denne opskrift med lavt kulhydratindhold var, at den fungerede med kun fem ingredienser (plus salt og vand)!

Mandelmel i sig selv har tendens til at blive lidt smuldrende. Det er perfekt til kiks og småkager, men som en del af en mere robust brødform med lavt kulhydratindhold er det bedst egnet til sandwiches. Den indeholder ikke gluten som hvedemel gør, for at gøre brødet sejt og solidt.

Smagen og konsistensen af dette keto-mandelbrød minder mig om et mere tæt hvedebrød. Det har endda en sprød overflade! Du skal bare sørge for at bage det længe nok, så indersiden ikke længere er fugtig.

Forskellen er, at det er LCHF, paleo, glutenfrit og fyldt med protein og fibre, hvilket holder dig mæt meget længere!

LCHF brød

Opskriften – Sådan gør du:

LCHF-brød

Dette er en af de nærmeste metoder, jeg er kommet til et "kulhydratfrit brød". Konsistensen er også tæt på et almindeligt hvedemelbrød. Denne opskrift på hvidt LCHF-brød har 1 gram netto kulhydrater pr. skive og smager virkelig godt!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 1 time
Samlet tid 1 time 10 minutter
Ret Morgenmad, Side Dish, Snack
Køkken Dansk
Antal 18 skiver

Ingredienser
  

  • 5 dl (225 g) mandelmel
  • 0,6 dl (40 g) malte loppefrøskall
  • 1 spsk (15 g) bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 4 stk æg piskede
  • 0,6 dl (55 g) kokosolie (målt fast, derefter smeltet)
  • 1,25 dl varmt vand

Sådan gør du
 

  • Forvarm ovnen til 175 grader C. Beklæd en 20×10 cm brødform med bagepapir.
  • I en stor skål, bland mandelmel, malte loppefrøskall, bagepulver og salt.
  • Rør æg og smeltet kokosolie i, og tilsæt til sidst det varme vand. Sørg for at blande det godt for at skabe luftbobler.
  • Overfør dejen til den beklædte brødform. Jævn/smør toppen jævnt med hænderne, form en afrundet top.
  • Bag i midten af ovnen i 55-70 minutter, indtil en indsat tandstikker kommer ud ren, og toppen er meget hård som en brødskorpe. (Vigtigt: Den består tandstikkertesten, før den er helt færdig, så sørg for, at toppen også er meget sprød.)
  • Afkøl helt, inden den tages ud af formen.
  • Nyd!
Keyword LCHF-brød
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering