I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på luftige morgenbrød!
Disse morgenbrød er efter min mening de luftigste og mest velsmagende, perfekte til morgenmad, mellemmåltid eller aftenhygge!
Jeg synes virkelig, at disse morgenbrød er de bedste, som navnet luftige morgenbrød antyder. De er magiske at smage lige efter, de har været i ovnen.
En af de største fordele ved denne opskrift er, at der ikke kræves nogen hævetid. Det går hurtigt og er stadig fantastisk lækkert!
Jeg elsker denne opskrift på luftige morgenbrød og mener virkelig, at de er værd at prøve. Tjek opskriften nedenfor!
Opskriften – Sådan gør du:
Luftige morgenbrød
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 50 g fersk gær f.eks. KronJäst
- 4 dl lunkent vand
- 1 tsk salt
- 1 spsk lys sirup
- 0,5 dl rapsolie
- 11 dl hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gæren i en skål med det lunkne vand. Rør godt rundt og lad det stå i 5 minutter.
- Tilsæt salt, sirup, rapsolie og næsten alt melet, undtagen 1 dl. Ælt dejen til en klæbrig konsistens med en røremaskine eller med hænderne.
- På et melet bord, del dejen i tolv lige store stykker.
- Forbered en bageplade med bagepapir. Form hver portion til en bolle og placer på pladen.
- Sæt bagepladen med morgenbrødene ind i midten af ovnen, og forvarm ovnen til 200 grader. Bag i ovnen indtil de er gyldne og gennembagte, ca. 30 minutter.
- Tag ud af ovnen. Nyd dine luftige morgenbrød!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!