Hvem kan sige nej til skønne mini-donuts? Dette er min yndlingsopskrift på, hvordan du laver dem!
Disse mini-donuts er magiske til kaffen, en hyggestund eller som dessert! De er faktisk forbløffende nemme at lave og bliver dejligt luftige og velsmagende. Vend dem enten i almindeligt sukker eller i en blanding af kanel og sukker!
Jeg er helt vild med disse mini-donuts. De er så nemme og hyggelige at bage. Det eneste, man skal huske, er at være lidt ekstra forsigtig med den varme olie.
Et tip er at lave hullerne i dine mini-donuts lidt større, end du ønsker dem færdige. Dejen vil nemlig hæve under tilberedning, så hullerne vil krympe.
Samle alle dejenester, der er tilbage, efter at du har udstanset runde portioner, og form dem til nye donuts for at undgå spild!
Brug f.eks. et lille snapsglas med et par centimeters diameter til at udstanse dine mini-donuts!
Alt i alt er det faktisk ret nemt at lave disse små lækkerier, og jeg håber, at I vil synes om dem! Absolut værd at lave, hvis du spørger mig. Prøv opskriften med instruktionerne nedenfor!
Opskriften – Sådan gør du:
Mini-donuts
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1 pakke tørgær
- 0,5 dl fingervarmt vand
- 8,5 dl til 9 dl hvedemel plus lidt ekstra ved behov
- 2,5 dl opvarmet mælk
- 0,5 dl sukker plus ekstra til at dyppe i
- 60 g smør
- 1 stk æg
- 1 tsk salt
- Rapsolie eller anden vegetabilsk olie til stegning/fritering
- Valgfrit: Kanel til at rulle i
Sådan gør du
- Tilsæt gæren til en stor skål eller skål og tilsæt det fingervarme vand. Rør rundt med en gaffel, indtil gæren er opløst. Lad det stå i nogle minutter for at opløse.
- Tilsæt hvedemel, mælk, smør, æg, sukker og salt til gærblandingen. Rør rundt og ælt indtil du får en blød, meget klistret dej.
- Dæk dejen med et køkkenhåndklæde og lad den hæve i 1-2 timer, indtil den er fordoblet i størrelse.
- Rul dejen ud på et let meldrysset bord og pres den, indtil den er ca. 1,5 cm tyk. Skær så mange cirkler som muligt, tæt sammen for at undgå spild. Brug f.eks. kanten af et lille snapsglas. Lav et hul i hver cirkel med en pind eller finger, stræk hullet lidt ekstra, da det vil udvide sig under bagning.
- Hvis ønsket, dæk dejen igen og lad den hæve i yderligere 20-30 minutter (ikke nødvendigt, men giver luftigere minidonuts).
- Forbered en tallerken med køkkenrulle. Tag et køkkenforklæde og handsker på. Vær forsigtig med den varme olie. Hav en tang eller hulske klar.
- Varm ca. 4 cm olie i en dyb, tung gryde eller gryde, indtil den er varm, men ikke ryger. Det skal bruse, når minidonutsene tilsættes. Tilføj dine minidonuts, ca. 6 ad gangen, afhængigt af grydens størrelse. Drej dem lejlighedsvis med en tang eller hulske, indtil de er gyldne og pustede, ca. 2 minutter. Overfør de færdige minidonuts til tallerkenen med køkkenrulle.
- Drys sukker på en flad tallerken, gerne med lidt kanel i. Bland og rul donutsene i sukkerblandingen, mens de stadig er varme.
- Færdig! Nyd dine minidonuts!
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!