I denne artikel giver jeg min opskrift på orange chicken (appelsinkylling)!
Appelsinkylling består af sprød stegt kylling dækket i en skøn appelsinsauce. En utrolig lækker kinesisk ret, der virkelig smager godt, især når den serveres med ris!
Det er virkelig en fornøjelse at lave denne ret fra bunden med naturlige ingredienser. Jeg foretrækker at servere den med ris og gerne med en smule forårsløg og appelsinskal for at give den en ekstra dimension.
Saucen med appelsin giver sammen med den sprøde kylling en fantastisk smagsoplevelse! Den søde appelsinsauce består af appelsinjuice, eddike, hvidløg, sukker, sojasauce, ingefær, røde chiliflager og revet appelsinskal.
Appelsin og kylling er en himmelsk kombination! Når saucen blandes med den lækre kylling, opnår man en ret med både sødme og et strejf af krydderi.
I det store hele vil jeg beskrive denne opskrift på appelsinkylling som enkel og let at følge. Jeg håber, du vil nyde den lige så meget som jeg gør!
Opskriften – Sådan gør du:
Orange chicken (Appelsinkylling)
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 4 stk benfri kyllingebryst uden skind skåret i passende stykker
- 3 stk piskede æg
- 0,75 dl majsstivelse
- 0,75 dl hvedemel
- rapsolie eller anden neutral olie til stegning
Appelsinkyllingsauce
- 2,5 dl appelsinjuice
- 1,25 dl sukker
- 2 spsk risvin eller eddike
- 2 spsk sojasauce
- ¼ tsk malet ingefær
- ¼ tsk hvidløgspulver eller 2 fed hvidløg fint hakket
- ½ tsk røde chili flakes
- 1 spsk majsstivelse
- revet appelsinskal fra 1 appelsin
Sådan gør du
For at lave appelsinsaucen
- Kom appelsinjuice, sukker, eddike, sojasauce, ingefær, hvidløg og røde chili flakes i en mellemstor gryde. Lad det simre i 3 minutter.
- I en lille skål, pisk 1 spiseske majsstivelse med 2 spiseskeer vand for at lave en pasta. Tilsæt appelsinsaucen og pisk sammen. Lad det simre yderligere i 5 minutter, indtil blandingen begynder at tykne. Når saucen er tyknet, fjern den fra varmen og tilsæt revet appelsinskal.
For at lave kyllingen
- Læg hvedemel og majsstivelse i en skål eller en tallerken. Tilsæt en knivspids salt og rør rundt.
- Pisk æggene i en skål.
- Dypp kyllingestykkerne først i ægblandingen og derefter i melblandingen. Læg dem på en tallerken.
- Varm rigeligt med olie op i en tykbundet gryde ved middelhøj varme.
- Steg kyllingestykkerne i portioner. Steg dem i ca. 2-3 minutter, vend ofte, indtil de er gyldne og gennemstegte. Læg den færdige kylling på en tallerken med køkkenrulle.
- Bland kyllingen med appelsinsaucen. Gem eventuelt lidt sauce til risene.
- Færdigt! Server kyllingen med ris og gerne et drys af forårsløg og appelsinskal, hvis man ønsker det.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!