Pæremarmelade

Pæremarmelade – Opskrift

I denne artikel deler jeg min favoritopskrift på pæremarmelade!

Denne pæremarmelade kræver kun 3 ingredienser og er nem at lave. Pæremarmelade er en virkelig lækker måde at nyde pærer på i længere tid! Denne lækre opskrift på pæremarmelade er enkel, hurtig og fyldt med smag og giver en naturligt tyk pæremarmelade uden tilsat pektin!

Pærer er sammenlignet med æbler kortsigtede frugter, der hurtigt rådner på grenen, hvis de får lov at hænge. Derfor plukkes de ofte lidt umodne for at modne på køkkenbordet. Dette er en god grund til at lave pæremarmelade!

For at opnå den bedst mulige holdbarhed på pæremarmeladen, sørg altid for at sterilisere glassene, så du kan nyde den så længe som muligt!

Kort sagt elsker jeg denne pæremarmelade og synes, den er virkelig dejlig. Prøv gerne opskriften nedenfor!

Pæremarmelade

Opskriften – Sådan gør du:

Pæremarmelade

Denne lækre opskrift på pæremarmelade er enkel, hurtig og fyldt med smag og giver en naturligt tyk pæremarmelade uden tilsat pektin!
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 10 minutter
Tilb. tid 20 minutter
Samlet tid 30 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 6 deciliter

Ingredienser
  

  • 900 g pærer
  • 2,5 dl til 5 dl sukker afhængig af præference
  • 0,5 dl citronsaft

Sådan gør du
 

  • Skræl, fjern kernerne og tern dine pærer i meget små stykker.
  • Bland pærestykkerne med citronsaft og sukker i en skål. Dæk skålen til og sæt den i køleskabet natten over, i 12-24 timer for bedste resultat. Et absolut minimum er 4 timer, og helst mere!
  • Læg pærblandingen i en gryde og bring den i kog ved høj varme. Det vil skumme, så sørg for, at din pande er stor nok til at håndtere skummet for at undgå oversvømmelser.
  • Rør lejlighedsvis i gryden og lad det koge under opsyn i cirka 10 minutter. Hvis pærerne føles for store, kan du knuse dem med en kartoffelmoser eller stavblender, hvilket er valgfrit!
  • Kog, indtil pæremarmeladen bliver geleagtig, og fjern straks fra varmen. Hæld op i varme (helst steriliserede) glas og lad 0,5 cm være frit øverst i glasset. Forsegl glassene. Lad det køle af og opbevar det derefter koldt, f.eks. i køleskabet.
  • Nyder din pæremarmelade!
Keyword Pæremarmelade
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering