I denne artikel deler jeg min bedste opskrift på pandekager med kun et æg.
Lær hvordan du laver pandekager med vores enkle opskrift med kun ét æg. Hvis du kun ønsker få pandekager eller blot én pandekage og kun har et æg, så er dette en virkelig god opskrift. Denne pandekageopskrift kræver kun et æg og giver maksimalt 3-4 pandekager!
Denne pandekageopskrift giver 3-4 pandekager (perfekt hvis du laver dem kun til dig selv). Men du kan blot multiplicere opskriften, hvis du ønsker flere.
Nogle gange vil man gerne lave pandekager, men af forskellige grunde kun bruge ét æg. Måske har man kun ét æg derhjemme, eller man vil spare nogle æg til en anden opskrift, man skal lave snart. Så er denne opskrift perfekt.
Med kun nogle få basisingredienser garanterer denne enkle pandekageopskrift en lækker portion perfekt stegte pandekager. Nyd dem med en rigelig mængde sødt eller salt fyld efter eget valg for den ultimative (lille) pandekagefest.
Pandekager er en så alsidig ret – server dem til brunch, frokost eller dessert. De fungerer med en salt eller sød fyldning. Og de er en god base at eksperimentere med.
Opskriften nedenfor giver 3-4 pandekager med kun ét enkelt æg!
Opskriften – Sådan gør du:
Pandekager med et æg
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 1 stk æg
- 2 dl (125 g) hvedemel
- 4,5 dl mælk
- Rapsolie eller solsikkeolie til stegning
- 1 knivspids salt
Sådan gør du
- Tilsæt melet i en skål og rør en nip salt i. Lav en fordybning i midten. Tilsæt ægget og lidt mælk.
- Træk gradvist melet ind i fordybningen og bland med mælken. Pisk, indtil dejen er klumpfri. Sæt til side.
- Varm olien op i en lille flad pande, og sørg for, at olien fordeler sig jævnt. Når panden er varm, tilsæt en skefuld pandekagedej og vip panden, så dejen fordeler sig.
- Steg i 1 minut, og løsn derefter kanterne med en paletkniv eller en bred kniv. Når undersiden begynder at blive gylden, vend pandekagen. Steg i yderligere 1 minut på den anden side, indtil pandekagen får en blek gylden farve.
- Læg pandekagen på en tallerken. Fortsæt med resten af dejen, og tilsæt mere olie efter behov. Server med sukker og syltetøj eller med valgfrit sødt eller salt fyld.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!