I denne artikel giver jeg min bedste opskrift på pannacotta uden husblas!
Dette er en skøn pannacotta uden husblas med en dejlig frisk bærsauce. Server med en anden valgfri sauce, hvis du ønsker det!
Denne pannacotta har en virkelig fin konsistens helt uden husblas. Pannacotta er en vidunderlig italiensk dessert lavet af fløde og en håndfuld andre ingredienser. Det er faktisk en af mine absolutte favoritter!
Kort sagt, jeg elsker denne opskrift på pannacotta uden husblas og kan stærkt anbefale den!
Opskriften – Sådan gør du:
Panna cotta uden husblas
(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!
Ingredienser
- 4 stk æggehvider
- 0,5 dl sukker
- 5 dl piskefløde
- 1 stk vaniljestang
Bærsauce
- 5 dl bær friske eller optøede (f.eks. 2,5 dl hindbær og 2,5 dl jordbær)
- 3 spsk sukker
- ½ spsk citronsaft
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 120°C.
- I en skål, pisk æggehviderne sammen med sukkeret og vaniljekornene.
- Opvarm den flydende piskefløde og vaniljestangen til kogepunktet.
- Fjern vaniljestangen og hæld den varme piskefløde over æggehviderne under piskning.
- Fordel denne pannacotta-creme i serveringsglas (i alt 6).
- Sæt dem på en bageplade med høje kanter og fyld pladen med varmt vand. Bag i cirka 50 minutter til 1 time, eller indtil overfladen er fast, men pannacottaen stadig er cremet. Lad det køle ned til stuetemperatur, før det sættes i køleskabet i 3 timer.
- Nu til bærsaucen. I en lille gryde, kombiner 2,5 dl bær, 1/2 spsk citronsaft og 3 spsk sukker. Bring det i kog ved lav varme og lad det simre i 4-5 minutter.
- Rør i de resterende 2,5 dl bær og fjern fra varmen. Når saucen er ved stuetemperatur eller knap varm, hæld den over din kolde pannacotta.
Hej! Jeg er Olivia, grundlægger af Letmad.dk! En passioneret madentusiast, der deler mine yndlingsopskrifter og tips her. Håber I finder inspiration til madlavning sammen med mig!