Pasta carbonara uden æg

Pasta carbonara uden æg – Opskrift

I denne artikel giver jeg min yndlingsopskrift på pasta carbonara uden æg!

Denne skønne, cremede pasta carbonara bruger ikke æg, men i stedet fløde og mælk for at opnå den perfekte konsistens. Du kan tilføje almindeligt bacon eller røget bacon efter eget valg.

Pasta carbonara er en italiensk ret, der normalt består af pancetta eller guanciale (typer af italiensk bacon), æggeblommer, hård ost, masser af friskkværnet sort peber og selvfølgelig pasta. Men med denne opskrift erstatter vi æggene med en kombination af fløde og mælk.

Spaghetti er den mest traditionelle pasta at bruge til pasta carbonara, men du kan også prøve med fettuccine, linguine eller endda penne.

Når du smager saucen til med salt, skal du være opmærksom på, at den pasta, du tilsætter senere, også vil bidrage med en vis salthed.

Pecorino Romano er den klassiske ost til traditionel pasta carbonara. Denne saltede, italienske fåreost tilføjer en unik smag. Alternativt kan parmesanost bruges som et mere almindeligt og tilgængeligt alternativ.

Denne version af pasta carbonara uden æg er virkelig lækker og cremet, og jeg kan varmt anbefale den!

Pasta carbonara uden æg

Opskriften – Sådan gør du:

Pasta carbonara uden æg

Denne skønne, cremede pasta carbonara bruger ikke æg, men i stedet fløde og mælk for at opnå den perfekte konsistens. Du kan tilføje almindeligt bacon eller røget bacon efter eget valg.
5 fra 2 stemmer

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 5 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 20 minutter
Ret Hovedret
Køkken Dansk, Italiensk
Antal 4 portioner

Ingredienser
  

  • 350 g ukogt pasta – spagetti fettuccini eller linguine
  • 2,5 dl madlavningsfløde eller piskefløde
  • 2,5 dl mælk
  • 250 g bacon i tern
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk smør
  • 1 spsk finthakket hvidløg
  • 1 stk mediumstørrelse løg hakket
  • 1 tsk salt juster efter smag
  • 1 tsk friskkværnet sort peber
  • 25 g pecorino-ost eller parmesanost

Sådan gør du
 

  • Kog pastaen efter pakkens anvisninger.
  • Steg bacon i olie i en pande, indtil det er sprødt, og sæt det til side.
  • I samme pande, sauter hvidløg og løg i smør, indtil de er bløde. Tilsæt fløde og mælk, og lad det simre indtil saucen tykner. Tilføj baconet tilbage i panden og smag til med salt, peber og ost.
  • Bland den kogte pasta med saucen og server straks, gerne med ekstra ost og peber på toppen.
Keyword Pasta carbonara uden æg
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering