Ristede sesamfrø

Ristede sesamfrø – Opskrift

Ristede sesamfrø er sprøde og har en skøn nøddeagtig smag! De er fantastiske som topping på nudler, grøntsager og meget mere. I denne artikel gennemgår vi, hvordan du rister sesamfrø på to forskellige måder.

Sesamfrø er én ting, men ristede sesamfrø? Ristede sesamfrø er en helt anden ting! At riste sesamfrø fremhæver deres naturlige nøddesmag og gør dem endnu sprødere. Jeg rister næsten altid sesamfrø inden brug.

De er perfekte i asiatiske nudelretter eller på sushi, men de fungerer også godt i middelhavsretter og mellemøstlige retter som hummus eller falafel. Det bedste er, at det kun tager få minutter at riste dem!

Du kan riste sesamfrø enten på komfuret eller i ovnen. Vi går igennem begge metoder herunder.

I en glasbeholder med låg kan de ristede sesamfrø holde sig op til tre måneder. I køleskab kan de holde sig i 6 måneder, og endnu længere i fryseren!

Ristede sesamfrø

Opskriften – Sådan gør du:

Ristede sesamfrø

Ristede sesamfrø er sprøde og har en skøn nøddeagtig smag! De er fantastiske som topping på nudler, grøntsager og meget mere. Her gennemgår vi, hvordan du rister sesamfrø på to forskellige måder.
Ingen vurderinger endnu

(Klik på stjernerne for at give en vurdering)!

Forb. tid 2 minutter
Tilb. tid 3 minutter
Samlet tid 5 minutter
Ret Tilbehør
Køkken Dansk
Antal 1 deciliter

Ingredienser
  

  • 1 dl sesamfrø eller den ønskede mængde

Sådan gør du
 

På pande:

  • Læg frøene i en tør pande (uden olie) over medium varme.
  • Varm dem, ryst panden og rør rundt med en træske i cirka 3 minutter, indtil frøene er velduftende og gyldne. Hold øje med dem, da de kan brænde hurtigt! Overfør dem straks til en skål for at stoppe risteprocessen.

I ovn:

  • Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
  • Fordel frøene i et enkelt lag på en bageplade.
  • Rist dem i ca. 4 til 5 minutter, indtil de er gyldne og velduftende. Rør dem en gang undervejs.
  • Pas på dem, da de kan gå fra ristede til brændte meget hurtigt. Fjern dem straks fra ovnen og overfør til en skål for at stoppe risteprocessen.

Opbevaring:

  • Brug de ristede sesamfrø med det samme eller lad dem køle helt af og opbevar dem i en lufttæt beholder. Ved stuetemperatur kan de opbevares i 3 måneder, og i køleskabet i mindst 6 måneder. (Forlæng levetiden ved at fryse dem).
Keyword Ristede sesamfrø
Prøvet denne opskrift?Lad os vide hvordan det var!

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering